in , ,

Bréking! Helyzet a lengyel határon! Lebontották a kerítést a migránsok! Videó

A lengyel külügyminisztérium szerint Belarusz komoly határ menti incidenst szeretne előidézni.

Egyre kiélezettebbé válik a helyzet a lengyel–fehérorosz határon. A Mandiner is beszámolt arról, hogy a migránsok tömött sorokban indultak el reggel a Lengyelország felé vezető autóúton, amire válaszul Varsó mozgósította a hadsereget a határon. Hasonlóan járt el Litvánia kormánya is. A lengyel külügyminisztérium szerint Belarusz komoly határ menti incidenst szeretne előidézni, hogy lépéskényszerbe hozza Lengyelországot.

A BELTA fehérorosz állami hírügynökség által közreadott fényképeken és videókon kisgyerekes családok láthatók. „Gyerekek és terhes nők vannak velünk. Néhányan a terhességük nyolcadik, kilencedik hónapjában járnak. Nincs víz, étel és meleg ruha. Nem szabad átlépnünk a lengyel határt” – idéz egy kurd migránst a BELTA jelentése.

 

 

 

A határon készült videófelvételek tanúsága szerint a fehérorosz határőrök semmit sem tesznek azért, hogy megfékezzék a helyzet további eszkalálódását.

 

 

 

 

 

A lengyel kormány által közölt videófelvételek arról tanúskodnak, hogy a migránsok ágvágókkal és metszőollókkal esnek a lengyelek által telepített drótakadálynak, egy másik videó pedig azt mutatja, hogy egy szakaszon a fehérorosz határőrök nyitották meg előttük a határkerítést.

 

 

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

 

Mégsem lesz cukrászdánk Bécsben! Brüsszel és a baloldal évente mintegy 150 000 forintos klímaadót vetne ki a magyar családokra – Na, ebből nem kérünk!

Deák Dániel: valahogy így kutathatta ki a Horn Gábor vezette Republikon azt, hogy Márki-Zay népszerűbb Orbán Viktornál….