in , ,

Bréking! Éjféltől újra rendkívüli jogrend! Ingyenes parkolás, és kijárási korlátozás is lesz! Videó

Itt vannak a részletek

Ismét életbe lép a rendkívüli jogrend, újabb korlátozásokat jelentett be Orbán Viktor

 

 

A videó itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2700893873509302/

 

 

Újabb szigorításokat jelentett be a közösségi oldalán közzétett videójában kedden este Orbán Viktor. A miniszterelnök emlékeztetett, a kormány a hét elején szigorította a maszkviselési szabályokat, ugyanakkor a fertőzöttek számának rendkívüli növekedése miatt további korlátozó intézkedésekről határozott a kabinet keddi ülésén. Ezek közül a legfontosabb, hogy visszaáll a rendkívüli jogrend, illetve kijárási korlátozások is életbe lépnek. A kormányfő jelezte, addig kell kitartani, amíg a vakcina megérkezik, ez pedig már látótávolságon belül van.

Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzöttek száma, mint hazánkban, ez pedig azért fontos, mert a tapasztalatok szerint a magyar adatok 5-7 nappal követik az osztrák számokat- mondta Orbán Viktor

Ha pedig ez igaz, akkor kórházaink december közepére elérik teljesítőképességük határát

-fogalmazott.

A járvány most is az időseket fenyegeti, szüleinket, nagyszüleinket- mondta bejelentésében a kormányfő. Hozzátette, eljött az idő, hogy kórházaink és az idősek védelmében a politikai viták helyébe cselekvés lépjen. A miniszterelnök elmondta, ezért döntöttek úgy, hogy a rendkívüli jogrend ma éjféltől újra életbe lép és kérik, hogy az országgyűlés ezt 90 nappal terjessze ki.

 

A miniszterelnök szót ejtett az újabb korlátozásokról is, ennek értelmében holnaptól a mozikban, színházakban, sportrendezvényeken csak minden harmadik széken szabad ülni, a maszk viselése pedig továbbra is kötelező.

A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabájokat, be fogják zárni

-figyelmeztetett a kormányfő.

A miniszterelnök bejelentette, mivel az Operatív Törzs ajánlásait lehetetlen betartatni a szórakozóhelyeket, így ezeket bezárják, ezzel egyidejűleg pedig éjféltől hajnali 5-ig kijárási korlátozás lép életbe.

A tömegközlekedésben tapasztalható zsúfoltság csökkentése érdekében ismételten sűrűbben járnak a közösségi közlekedési eszközök, valamint visszaáll országszerte az ingyenes parkolás.

Orbán Viktor bejelentésében tájékoztatott, a kórházakban a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, szabad kórházi ágyak tekintetében pedig harmadikak vagyunk világviszonylatban.

Orvosaink és ápolóink továbbra is világszínvonalon dolgozva mindent megtesznek, hogy meggyógyítsák betegeinket. Ez sok, szinte emberfeletti, de mégsem elég. A végső megoldás ugyanis a vakcina. De a vakcina már látótávolságon belül van. Addig kell kitartani, amíg a vakcina megérkezik

-zárta bejelentését Orbán Viktor.

 

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

4 more years! Vote! Vote! Vote!

Szijjártó Péter is koronavírusos!