in ,

Bréking! Az ellenzék a jogállam felfüggesztésére készül 2022-ben! Elszólta magát az ELTE szociológusa

Felfüggesztené a jogállamot Gyurcsány jogszociológusa – közölte a Magyar Nemzet.

Az ELTE jogon is egyetemfoglalás lehet?

 

Időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről – nyilatkozta az ELTE ÁJK-n szerveződő tüntetés felszólalója, Fleck Zoltán, az egyetem tanára. Hallgatói fórumot hirdettek meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ELTE ÁJK) Egyetem téri épülete elé, amelyen Fleck Zoltán jogszociológus, a jogszociológiai tanszék vezetője is előadást tart. A baloldali Eötvös Károly Intézet igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta a Hírklikknek: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.

Fleck egyébként számtalan esetben tett hitet Gyurcsány Ferenc mellett, sőt részt vett abban a 2011-es akcióban is, ahol az aláírók a volt miniszterelnököt Nagy Imréhez hasonlították, és mentelmi jogának megvonását koncepciós pernek állították be. A mostani megmozdulás szervezője, a Titkos Egyetem nevű Facebook-csoport az esemény közösségi oldalán azt írja: „Mint azt bizonyára tudjátok, a nyáron komoly dolgok történtek a felsőoktatás területén. Több egyetemet alapítványi fenntartásúvá változtattak, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetemet is, amelynek hallgatói nem fogadták el ezt a döntést, illetve azt, hogy az ő kizárásukkal születtek döntések a fejük felett, ezért szeptember elejével elfoglalták az egyetemüket, és azóta alternatív tantervvel tartják saját maguk képzéseit.

Hozzáteszik: „Sajnos nincs okunk azt feltételezni, hogy a hatalom minden párbeszédet nélkülöző átalakítási tervei megállnak a színműnél, ezért jobb, ha időben felkészülünk arra, hogy egyszer mi is sorra kerülünk. Ezért várunk titeket erre a hallgatói fórumra, ahol meg tudjuk beszélni, hogy mi a probléma a magyar felsőoktatással, illetve azt, hogy mi milyen egyetemet képzelünk el magunknak.” „Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, akik egy olyan felsőoktatást akarnak, ami a párbeszédre és egymás meghallgatására alapul, és nem a felülről oktrojált döntésekre és a pillanatnyi hatalmi érdekekre. Csatlakozz közénk!” – áll a bejegyzés végén a szervezők felhívása. Fleck kijelentésével kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste az ELTE ÁJK dékáni hivatalát, hogy megtudják, mi az intézmény vezetésének véleménye arról, hogy olyan tanár tanít jogi egyetemen, aki gond nélkül lemondana a jogállam tiszta érvényesüléséről. A lap egyelőre nem kapott választ kérdésre – írta meg a Magyar Nemzet.

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gajdics Ottó is megüzente: “Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek!”

Oszt’ akasztás lesz-e? Nyílt levél Fleck Zoltánnak, az ELTE szociológusának