in ,

Bréking: az Egyesült Államok légicsapást hajtott végre Szíriában. Hága reagál? Lesz körözés, nemzetközi elfogatóparancs?

Az USA egy korábbi dróntámadásra reagált.

Az amerikai hadsereg csütörtök éjjel több légicsapást mért Iránhoz kötődő csoportokra Szíriában, akiket egy dróntámadásért tettek felelőssé, amelyben egy amerikai vállalkozó meghalt, egy másik megsebesült, és öt amerikai katona is szintén megsebesült – írta meg a Reuters a Pentagon közleménye nyomán.

Az amerikai személyzet elleni támadás az északkelet-szíriai Hasakah közelében lévő koalíciós bázison történt csütörtökön, helyi idő szerint 13 óra 38 perckor – áll a Pentagon közleményében.

Az amerikai hírszerzés szerint a drón iráni eredetű volt, erre reagáltak a légicsapással.

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere elmondta, hogy a válaszcsapásokat Joe Biden elnök irányításával hajtották végre, és az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) csoportjai által használt létesítményekre irányultak.

„Egyetlen csoport sem csaphat le büntetlenül a csapatainkra”

– jelentette ki közleményében Austin.

(Mandi)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: várjuk a hágai törvényszék reakcióját. Az elfogatóparancsot az USA vezetői ellen és a nemzetközi elhatárolódást a szörnyű támadás, agresszió ellen!

Trombitás Kristóf: a lengyelek aláírták Trianont is. Az más kérdés, hogy a Szejm nem ratifikálta, de ettől még aláírták

Az a baj a Petőfi Zenei Tanáccsal, hogy nincs benne libsi – Videó