in ,

Friss – A Viking Cruises áprilisban Hollandiában is hajóbalesetet okozott

A Viking Idun kevesebb mint két hónapja, április elsején ütközött neki egy olajszállító tankernek

A dél-koreai turistákat szállító Hableány sétahajó fedélzetén 35 emberrel a 135 méteres Viking szállodahajóval ütközött múlt héten szerda este. A Hableány az ütközés következtében elsüllyedt a Margit hídnál.

 

 

 

Hét embert sikerült élve kimenteni, a hivatalos áldozatok száma jelenleg 11, további 17 személyt (holttestet) továbbra is keresnek.

A Viking szállodahajó egy svájci cégé, amelynek 142 hajója van világszerte, és amelynek egy másik hajója a Viking Idun kevesebb mint két hónapja, április elsején ütközött neki egy olajszállító tankernek, miközben Antwerpenből Gentbe hajózott. A fedélzeten akkor 171 utas volt, a balesetről a TheSun is beszámolt.

A HAJOZAS.HU-nak egy névtelenséget kérő Viking szállodahajón dolgozó kapitány elmondta, hogy tudomása szerint ugyanaz az ukrán személy volt a balesetet okozó Viking Idun nevű szállodahajó parancsnoka amikor az nekiment a tankerhajónak, mint aki a budapesti balesetnél is szolgálatban volt.

Azt is megtudtuk, hogy amikor a terneuzeni zsilipbe kanyarodott a Viking Idun többszöri rádiós figyelmeztetés ellenére sem vette figyelembe a tankerhajót és egyenesen neki kanyarodott, ezzel veszélybe sodorva a fedélzeten utazó 171 utasát! A kapitány elmondta azt is, hogy a hajóknál nem ritka a meghibásodás, hiába újak.

Két hónapon belül két balesetet okoztak a Viking Cruises szállodahajói.

fotó © Boaz Timmermans

fotó © Tammy Smith

fotó © Gebiedsagent Martin

(hajozas.hu)

Mi nem felejtünk, nem felejthetünk!

Bréking – Elindult a Clarck Ádám daru Budapestre – videó