in ,

Brávó: annyira drága a benzin, hogy vasárnapi vezetési tilalom jöhet a németeknél

Vasárnapi vezetési tilalom és sebességkorlátozás lehetőségéről beszélt egy vezető német politikus az emelkedő üzemanyagárak kapcsán.

Saskia Esken, az SPD vezetője keményen kritizálta a németországi üzemanyag-visszatérítés eddigi hatását, és lehetségesnek tartja az ideiglenes sebességkorlátozások és a vezetési tilalmak bevezetését, ha az olaj és a benzin ára továbbra is ilyen magas marad – írta az Azonnali.

 

 

 

A német politikus a Tagesspiegelnek adott interjújában arról is beszélt, hogy bár az olajtársaságok azt állítják, hogy az árkönnyítést teljes mértékben élvezhetik az autósok, ez szerinte nem igaz. “Ez az a pont, ahol a versenyhivatalnak egyértelműen be kell avatkoznia, mert az olajtársaságok nem kaszálhatnak az adófizetők kárára” – mondta Esken.

 

A politikus szerint ha az üzemanyagárak továbbra is ilyen magasak maradnak, nem zárható ki, hogy keményebb intézkedésekre kerül sor. A trösztellenes törvények mellett az egyik eszköz az 1975-ös energiabiztonsági törvény, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el, és amelyet most módosítottak.

“Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást” – emelte ki a politikus.

 

(vezess.hu)

 

 

Add tovább!

A gyatra Gyurcsány gyatra-kormányozik – Bagoly mondja, Feri!

A full libernyák D. Tóth Kriszta is jól keresett ebben a „szörnyű” „diktatúrában”: 55 millió osztalékot vettek ki a WMN-ből