in ,

Botrány van. Hadházy politikai haszonszerzés érdekében juttatta külföldre a magyarok adatait

Hadházy Ákos politikai haszonszerzés érdekében külföldre juttatta magyarok adatait – mondta a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján

Halász János emlékeztetett, hogy a kormánypártok ez elmúlt napokban többször is felszólították Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, hogy válaszoljon az európai uniós ügyészséghez csatlakozást sürgető aláírásgyűjtése során felmerült aggályokra. Elsősorban arra a kérdésre várnak választ, hogy kikhez kerülhettek magyar állampolgárok adatai.

Az ellenzéki képviselő sumákol, nem képes érdemi válaszokat adni

– fogalmazott a frakciószóvivő, aki szerint ez azt bizonyíthatja, hogy Hadházy politikai haszonszerzés érdekében külföldre juttatta azokat az adatokat, amelyekhez az aláírásgyűjtés során jutott hozzá.

Hadházy Ákos | Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Egy homályos adatkezelő segítségével több százezer magyar állampolgár adata kerülhetett illetéktelen külföldi kezekbe, és ez felháborító – hangoztatta Halász János, hozzátéve, a kudarccal végződött aláírásgyűjtést a baloldali pártok – különösen az MSZP és a Momentum – is támogatták.

Hangsúlyozta: már a kezdetektől fogva gyanús volt, hogy valójában adatbázis-építés és politikai haszonszerzés állhat a háttérben, és az ügy kapcsán további aggályok is felmerülnek.

A Fidesz teljességgel elfogadhatatlannak tartja, hogy Hadházy politikai haszonszerzés céljából külföldre juttatta magyarok adatait

– közölte Halász János.

(Bertha László, 888.hu)

Nem a stadion – Folytatódnak a bölcsődei fejlesztések

Az Orbán kormány rendbe hozza Magyarországot – Nullszaldós állami költségvetés készült 2020-ra. Az ellenzék sivalkodik