in ,

BOTRÁNY – Oktató a német rendőriskolában: „Ezek nem kollegák. Ez az ellenség.”

Elképesztő, de végre már kimondják a németek is, hogy tarthatatlanok az állapotok

Members of German federal police Bundespolizei demonstrate their skills during a presentation of the new unit for arrests and securing evidence (BFE) in Ahrensfelde near Berlin, Germany December 16, 2015. REUTERS/Hannibal Hanschke - RTX1YYWL

Botrány a berlini rendőr-akadémián

 

Egyre dagad a múlt héten kirobbant botrány a berlin-spandaui rendőr-akadémián, miután a német nyilvánosságban immár a riporthoz egy, a nevét is adó rendőri illetékes mondta ki: egyértelmű nyomai vannak, hogy az akadémiára arab bűnözői csoportok férkőznek be. – Érdekük fűződik ahhoz, hogy pontosan tudják, hol és hogyan működik az állam – mondta Bodo Pfalzgraf, a Német Rendőrszakszervezet elnöke a ZDF közszolgálati televízióban, úgy vélve: a klánok bűncselekmények alól is tisztára akarják mosni a tagjaikat.

Fotó: Reuters

A bevándorlók integrálását a rendőrség soraiba az ország vezetése is támogatja

A botrányt a Berliner Zeitung című lap robbantotta ki, egy hangfelvétel alapján idézve az akadémia egy vendégtanárát, aki – nevét elhallgatva – azt mondta: „Órát tartottam a rendőriskolában.
Soha nem éltem át még ilyet. Az osztályterem valami borzalom: a fele arab és török, pimaszok, mint az állat. Idió­ták. Nem tudták kifejezni magukat. Ezek nem kollégák, ez az ellenség. Ez az ellenség a sorainkban.” A rendőr-akadémia ezt azzal igyekezett bagatellizálni, hogy egy mentőtisztről van szó, aki először állt a rendőr-akadémia hallgatói elé.
De megszólalt – nevét szintén elhallgatva – a tartományi bűnügyi rendőrség egy hivatalnoka is, és úgy fogalmazott: „ez a beférkőzés az arab nagycsaládok részéről már megkezdődött”.

Tegnap pedig a Süddeutsche Zeitung arról számolt be: egy másik főiskola arab származású hallgatónője, aki a rendőrségre kérte magát gyakorlatra, belső nyomozati anyagokat fotózott le, majd osztott meg egy internetes csoporttal. A fotókon állítólag egy arab klán (nagycsalád) látható.

Berlin nemcsak Németország 3,5 millió lakosú fővárosa, de a 16 szövetségi tartomány egyike is, amelynek lakosságát – a hivatalos statisztika szerint – 31 százalékban bevándorlók alkotják. A rendőr-akadémia 1200 növendékének 45 százaléka rendelkezik – a bevett német fordulat szerint – „migrációs háttérrel”. De Klaus Kandt, Berlin rendőrfőnöke és Andreas Geisel, a város belügyi szenátora – gyakorlatilag tartományi belügyminisztere – egyértelműen visszautasította, hogy arab klánok, illetve bűnözői csoportok emberei épülhetnének be a rendőrség soraiba. – Ez az állítás feltétlenül hamis. Egy panaszos sem tud semmit bizonyítani – mondta Kandt a berlini képviselőház belügyi bizottságának rendkívüli ülésén, amelynek összehívását az ellenzék kezdeményezte. (Berlint a szociáldemokraták, a radikális baloldal és a zöldek kormányozzák.)

Geisel bírálta az anonim hangfelvételen hallható oktatót a „rasszista hangnemért”, amelyet megütött, és közölte, nem tűri az idegenellenes megnyilvánulásokat. De egyúttal jelentést kért a rendőr-akadémián történtekről; ez négy héten belül elkészülhet. A rendőrség ugyanakkor elismerte: olyanok is jelentkeztek az akadémiára, akik fegyelmezetlenek, nem tudnak jól németül, illetve büntetve is voltak.

Fotó: Reuters

Német rendőrök a Bundestag épülete előtt. Kockázatot jelentő vendégek

A bevándorlók integrálását a rendőrség soraiba ugyanakkor támogatja a politika, annál is inkább, mert sok helyütt az a probléma: a zömmel született németekből álló rendfenntartók sem kulturálisan, sem nyelvileg nem tudnak szót érteni egyes bevándorlóövezetek lakóival. Egy további szempont a politikai korrektség. A német krimisorozatok ideológiai „szörnyszülöttje” a Gyilkossági csoport – Isztambul, amelynek szerzője és főszereplője is németül tökéletesen beszélő németországi török, ám Özakin felügyelő Isztambulban kénytelen üldözni a török bűnt, mert ha ezt német földön tenné, az sértő lenne – vélik.

Óriási kihívás

Korábban volt Európában egy olyan logika, hogy legyenek bevándorlók a rendőrök soraiban, mert ez segíti a járőrözést a bevándorlók lakta területeken. Ez azonban még egy olyan viszonyrendszerben érvényesült, amelyben nem volt egyértelmű, hogy a bevándorlásnak – mint azt az elmúlt két év megmutatta – márpedig van egy erőszakos, az európai törvényeket figyelmen kívül hagyó vetülete – mondta lapunknak Földi László. A titkosszolgálati szakértő szerint jelenleg háború van Euró­pában: egyes bevándorlók a társadalmunkat akarják megváltoztatni, mégpedig egy iszlamista logika alapján. – Ezt a háborút mi kezdtük, amikor az arab országok megtámadásával szétdúltuk a szülőföldjüket. Most azt várnánk, hogy befogadva hálásak legyenek, de sokan bosszúvágytól fűtve érkeznek – mondta Földi László, hozzátéve, „ha száz fiatal német rendőrből csak kettő lesz, aki nem a saját esküjét, hanem a dzsihádot tartja szem előtt, akkor Isten óvja Németországot! Óriási kihívás ez biztonsági szempontból. Akármennyire is leellenőriznek valakit, az agyát nem tudják ellenőrizni”.

(Szőcs László, magyaridok.hu)

BOTRÁNYOS VIDEÓ – Több a hidzsáb, mint a kereszt a Tesco legújabb karácsonyi videójában

Cuki kiselefánt született a Budapesti Állatkertben – Az anyuka és a kiselefánt is jól van! :)