in ,

BOTRÁNY – Megaláztak egy magyar kislányt Temesváron, mert nem beszélt jól románul

A kézdivásárhelyi lány iskolája U14-es kosárlabdacsapatával utazott a bánsági városba

 

A kosarasok közül többeknek nem volt sportorvosi igazolása, ezt helyben kellett pótolni. Az egyik 12 éves lányt az orvos megalázta, mert nem tudott jól románul.

A vizsgálatot végző kardiológus a végletekig megalázta egyik tanítványomat azt kifogásolva, hogy a 12 éves kislány nem beszél románul”

— mondta a csapat edzője, Farkas Alpár.

Később a szállodában is vegzálták a csapatot, amiért a gyerekek nem tudtak folyékonyan románul. Mindez egy olyan városban történt, mely a magyar határhoz közel fekszik, és a román megszállás előtt hosszú ideig multikulturalizmusáról volt híres, ahol békében éltek egymással a többségi németek, a legnagyobb kisebbséget kitevő magyarok és a néhány ezer román és szerb.

A gyereket és a szüleit már megkereste a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, amely a diszkriminációellenes hivatalnál fog feljelentést tenni az ügyben. Sőt, amennyiben a szülők hozzájárulnak, hivatali visszaélés miatt is feljelenthető az orvos.

Székelyhon cikke szerint 2016-ban egy nagyon hasonló eset történt Kolozsváron, ahol egy 17 éves lányt aláztak meg a kórházban azért, mert alig tudott románul. Az orvost megbüntették, sőt azóta már nem is praktizálhat, mert kenőpénzt fogadott el.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Orbánnak megint igaza lett: a V4-ek Európa gazdasági motorjai

MIGRÁCIÓ – Egy svéd rendőr kitálalt: felkavaró dolgokat mondott