in ,

Botrány! A gyáva, vádlott Czeglédy Csaba nem ment el a bírósági tárgyalásra! Nélküle zajlik a per

Elkezdődött Czeglédy Csaba büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken, ám üres maradt a vádlottak padja.

Czeglédy és társai nem jelentek meg a tárgyaláson, őket az ügyvédek képviselik.

A vádirat szerint az ügyvéd-üzletembert, korábbi MSZP-s, jelenleg DK-s politikus, Gyurcsány Ferenc barátja 22 bűntársával egy olyan számlázási láncot alakított ki, amelynek lényege az volt, hogy a munkaerő-közvetítés kapcsán felmerülő közterhek megfizetését elkerüljék, és a láncolat végén található Human Operator Zrt. jogosulatlanul igényelhesse vissza az áfát.

Ha a vádak bebizonyosodnak, fegyház és vagyonelkobzás vár a Gyurcsány-párti politikusra.

 

Elkezdődött Gyurcsány ügyvédjének adócsalási pere

Tagadják a szocialista politikusok, hogy pártjukhoz is jutott volna a Czeglédy Csaba iskolaszövetkezetéből eltűnt pénzekből. Az ügyvédnek hiába függesztették fel kamarai tagságát, továbbra is jogászkodik a költségvetési csalással vádolt politikus.

Több ezer diákot érinthetett a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet a Human Operator Zrt-nek a fizetésképtelenné válása 2017-ben. Gyurcsány Ferenc akkor nem nagyon vett tudomást az ügyről, szerinte ez csak néhány embert érintett.

Gyurcsány Ferenc több szállal is kötődik a bűnszövetségben elkövetett több milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabához, nem csak a barátja és az ügyvédje volt, hanem a támogatója is. A Gyurcsány család cége, az ALTUS ugyanis több alkalommal nyújtott 100 milliós kölcsönt a Human operatornak.

Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve.

Majd 2008-ban, egy rejtett kamerás felvételből derült ki, hogy az alacsonyabb adó miatt, diákigazolvánnyal nem rendelkező felnőtteket is diákként foglalkoztatott.

A vád szerint 2011 és 16 között a volt szocialista képviselő bűnszervezetén keresztül több mint 6 milliárd forintos kárt okozott az államnak.

Ha a vádak bebizonyosodnak, fegyház és vagyonelkobzás vár a Gyurcsány-párti politikusra.

A Fidesz szerint ez a több mint 6 milliárd forint akár a DK és az MSZP pártkasszájába is kerülhetett. A szocialista politikusok ezt cáfolják, és a vádirat ellenére is ártatlannak tartják Gyurcsány ügyvédjét.

Szerettük volna megkérdezni a DK-s Vadai Ágnes is, ám elmenekül a kameránk elől. Kerestük pártja sajtóosztályát is, de adásunkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

Czeglédy Csaba ügye a Parlamentben is téma volt, kedden kezdődik ugyanis Gyurcsány ügyvédjének újabb pere. Budai Gyula emlékeztetett, a Gyurcsány párt a vádak ellenére is 150 milliós ügyvédi szerződéseket kötött baloldali önkormányzatokkal.

Hiába függesztették fel kamarai tagságát, továbbra is jogászkodik a költségvetési csalással vádolt politikus.

A DK-s vezetésű önkormányzatok egyébként nem tartják etikai szempontból aggályosnak, hogy egy olyan ügyvédi irodával állnak szerződésben, amely névadójának kamarai tagságát felfüggesztették.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Összecsinálta magát a Néppárt: most már nem zárnák ki a Fideszt!

Ilyenkor miért nem állítják elő Czeglédy Csabát????? Tessék elővezettetni! Nem jelent meg a tárgyaláson!