in ,

Böjte Csaba „Pride” felvonulása – ötszáz gyerekkel vonul fel Budapesten

A CSALÁD ÉS A GYEREKVÁLLALÁS FONTOSSÁGÁRA KÍVÁNJÁK FELHÍVNI A FIGYELMET

BÖJTE CSABA ATYA ÖTSZÁZ GYEREKKEL VONUL FEL SZEPTEMBERBEN BUDAPESTEN

A CSALÁD ÉS A GYEREKVÁLLALÁS FONTOSSÁGÁRA KÍVÁNJÁK FELHÍVNI A FIGYELMET
Sosem éreztem azt, hogy a másként gondolkodók ellen küzdjek, én azt hintem el, amit Isten a szívemre helyezett: az egészséges családok fontosságára hívom fel a figyelmet – mondta a Magyar Időknek Böjte Csaba, aki szeptemberben ötszáz erdélyi gyermekkel együtt vonul fel a fővárosban.

Böjte Csaba a családról, annak értékei­ről és a XXI. században betöltött szerepéről tartott előadást szombaton. Az atya a Szentendre Barátai Egyesület meghívására érkezett a városba, ahol egy 18+1 stációból álló ösvényt szentelt fel.

– A meditációs ösvény a házasság egy-egy periódusát érinti, reflektálva a kapcsolat változásaira: a párkeresés időszakától kezdve a szerelem kibontakozásán át. Az utat végigjárók tehát saját életük egy-egy adott pontjára pillanthatnak rá vagy tekinthetnek vissza, legyen az a gyermekvárás időszaka, a mindennapi feladatok sorában a hűség megőrzésének gyakorlata, vagy a gyerekek segítése és kísérése a felnőtté válás folyamatába – mondta el lapunknak Benes Edvárd, a Szentendre Barátai Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy jótékony célú adománygyűjtést is szerveztek a csíkszeredai árvák javára, az adakozóknak köszönhetően pedig néhány óra leforgása alatt több mint kétmillió forint gyűlt össze.

Böjte atyát a Magyar Idők arról kérdezte, hogy mi a véleménye a melegjogi mozgalmak célkitűzéseiről, az azonos neműek gyerekvállalásáról. A ferences szerzetes válaszában Isten jóságát hangsúlyozta: aki úgy teremtette meg a világot, hogy az életünket csodálatossá teszi a szerelem, és az életünk akkor válik teljessé, széppé, ha ennek a szerelemnek van gyümölcse, ki tud bontakozni.

– A keresztények számára egyértelmű az üzenet, amit megfogalmaz az Úr: Isten igéjéből jottányit sem lehet sem elhagyni, sem pedig hozzátenni, azt be kell tartani. A hatodik parancsolat is elég egyértelműen fogalmaz, nekünk, keresztényeknek ezt a szívünkbe kell vésnünk – fogalmazott a lelkipásztor.

A ferences szerzetes szerint csak Isten igéjét kell betartani
Fotó: Bach Máté

Az azonos nemű párok gyerekvállalásával kapcsolatban Böjte atya úgy fogalmazott: nagyon kell tudni, mi az Isten akarata.

– Azokat az embereket, akik testi vagy szellemi rendellenességgel születnek, gyengéd szeretettel kísérjük útjukon, hogy valamilyen módon ők is be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Nem akarok megbántani senkit, nem célom, hogy fájdalmat okozzak bárkinek is, így arra buzdítok mindenkit, hogy induljon el azon a csodálatos úton, amelyet Isten jelölt ki a férfiak és nők számára. Sosem éreztem azt, hogy a másként gondolkodók ellen küzdjek, én azt hintem el, amit Isten a szívemre helyezett: az egészséges családok fontosságára hívom fel a figyelmet.

Azt mondom el a fiataloknak, mennyire nagyszerű dolog kiteljesedni a szerelemben férfiként és nőként, hogy aztán szülőkké válva egységes családot alkossanak, szeretetben éljenek. Sosem valami ellen, hanem valami mellett emelem fel a szavam. Így aztán szeptember 13-án Budapestre érkezem majd Erdélyből, hogy ötszáz gyerekkel együtt én is felvonuljak – jelentette ki Böjte Csaba, aki a megmozdulással arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy jó dolog gyereket vállalni, az élet mellett dönteni és a szeretet útján járni.

(forrás: Jurák Kata, magyaridok.hu)

Európa továbbra is mögöttünk kullog kajak-kenuban

VÉGRE! – Az olaszok nem engedik, hogy kikössön náluk egy migránsokat szállító hajó