in ,

Bognár Zsolt világos értékelése az Orbán-kormányról – Íme

A beszédes számoktól a negédes bábokig.

 

Néhány adat:
11 millió Ft babaváró,
15 millió Ft 2 gyerek után a CSOK,
30 millió 3 gyerek után a CSOK,
15 millió Ft kedvezményes hitel,
2,8 millió Ft ki nem fizetendő ÁFA,
2,2 millió Ft ( 4% ) illetékmentesség új ingatlan vásárlásakor.
1 millió forint SZJA visszatérítés a gyerekes szülőknek
Várandósság 20-ik hetétől nem kell fizetni SZJA-t
30 év alatti anyák adómentessége
25 év alatti fiatalok adómentessége
4 gyermekes anyák adómentessége
Családi autóvásárlás.
Diákhitel
Ingyenes nyelvvizsga.
Ingyenes jogsi.

Ha valaki ezek után azt mondja, hogy ,mer’ a Zóbán ellopikázza”, nos az vegyen egy kizárólag csak odaútra szóló jegyet a finnekhez és addig haza se jöjjön, amíg egy ottani matektanár /mert a magyar oktatás az ugye fuj és kuka / bele nem veri a buksijába, hogy amit másnak egyszer már odaadtak, azt nem lehet ,,ellopikázni.” Illetve lehet, de akkor az már az odaadott ellopása.
Ez a balos toposz egyébként egy közgazdasági nonszensz. Vagy odaadja, vagy ellopja. Megérteni olyan egyszerű, mint a faék.

Ha a felsorolt kedvezményekhez hasonló volumenű támogatásokat tud bárki is a fényességes nyugat országaiból felmutatni, annak csókoltatom a családját három generációra visszamenőlegesen.

Ha mindehhez hozzáteszem, hogy ennek a korosztálynak a felsoroltakért cserébe, mindössze fiatalnak kell lennie, adja Isten, de optimistán szemlélnie a világot, megtalálni munkájában az örömet, szeretni a párját és ha házasságuknak még a gyümölcsei is beérnek, akkor érvényesíteni a jogosultságukat.

Azért ez nem egy ördöngősség. Szándék, elhatározás és szorgalom kérdése.
Zárójelben jegyzem meg, de saját fiatalságom időszakában egyetlen támogatási formára sem emlékszem, amivel élhettünk volna, de feleségemmel a legnagyobb büszkeségünkre három gyermeket mégiscsak felneveltünk.

Mindazok a negédes bábok, akik a kormányt pocskondiázzák, köztük azokkal az ifjakkal, akik persze, ha tehetik élnek a felsorolt kedvezményekkel, elsődlegesen inkább nemzetünk összértékéhez való saját, kizárólagos hozzájárulásukról meditáljanak. Akik úgy találják, hogy az a több, amit beletesznek a közösbe, mintsem, amit kivenni szeretnének onnan, akkor ők, de csak ők, ne tekintsék magukat publicisztikám címzettjeinek.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

Erasmus balhé – Navracsics Tibor kiakadt: az Európai Parlament zsarolása miatt nem haladnak a tárgyalások

Varga Judit röhög az EU-n – Felüdülve olvasom a brüsszeli média rettegését. Mitől félnek?