in ,

Bognár Zsolt színművész nekiment a képen látható népszavás komcsinak – Íme

Hargitai, Hargitai, maga se a Hargitán nevelkedett, az egyszer szent

A Népszavás majdnem főember Hargitai Miklós, a Fertő-tavi beruházás kapcsán „narancszöldezik” és a kormányhivatal engedélyezési gyakorlatán köszörüli a nyelvét, imígyen:
„Vegyünk néhány gyakorlati példát. Fertő-tavi szállodaépítés. Egyik oldalon Mészáros Lőrinc és az Orbán-család, a másikon egy Natura 2000 besorolású, nemzeti parki és UNESCO-védettségű, egész Európában egyedülálló természeti terület. A kormányhivatal – az új rezsimben ez az a paraván, ami előtt elbábozzák, mintha létezne még zöldhatóság – csont nélkül kiadja a nyilvánvalóan törvénysértő engedélyt.”

Továbbá Hargitai, a sötétzölden vöröspiros színbirtokos aggódva sóhajt fel:
„Mi szükség van erre a környezetvédelmi hatóságnak gúnyolt pecsétnyomó szakkörre?”
Mondja ezt az a pali, akinek ,,újság” és vaker-nyomó kenyéradó portáljának szerkesztőségi szakkörére, benne a mindig mindenen kákát kereső skriblerek hadára még ennyire sem mutatkozik igény és szükség, aztán tessék, mégis osztják az észt.
Ha a Fidesz kormány helyett az árnyékkormány lenne pozícióban és az IMF csecsén lógva osztogatná az ország polgárainak az életben maradásukhoz szükséges, fejkvóta szerint járó, odavetett minimális alamizsnát, az bezzeg maga lenne a szocialista egyenlőség és nagyszerűség, ugye Hargitai?

Vajon hol él ez az ember? Tudniillik bárhol is legyen Sopánka úr lakhelye, oda valamikor az eredeti természet károsításával kellet, hogy megépüljön a családi háza vagy a lakótelepi garzonja. A múltban történt pusztítás, ami jelenének kényelmét szolgálja az Hargitainak oké, a jövő fejlesztései, legyen az Fertő-tó, avagy akkumulátorgyár vagy bármi, ami a kormányzathoz köthető az meg káros, beszántandó és felháborító.
Amikor a nyári nyaralását szervezi a Fidesz ekézésben megfáradt Népszavás, azon vajon miért nem hőbörög, hogy az ötcsillagos, légkondis szállodácska, ahol meghúzza magát a nyár tikkasztó melegében, az is károsította megépítésekor anno a környezetét vagy úgy képzeli, hogy a pattintott kőkorszak még természetet nem károsító világában kellene most is élnünk világszerte? Hová lesz így az oly sokszor hangoztatott ,,fenntartható fejlődés” eszméje? Hargitai ezek szerint autót se használ, mobilja sincs, sátorban lakik, repülővel még életében nem repült – javítok, de repült, a Múosz elnöki székéből, mint a madár – de most az a felülről kiadott balos direktíva és azt kell szajkóznia, hogy minden káros, kár, kár, kár, hess madár!?

Összegezve gyanítom, hogy Hargitai Miklós nevével ellentétben nem a Hargitán nevelkedett, mert ha így lett volna, nem mondana napjainkban ilyen okvetetlenkedő sületlenségeket vagy, ha igen, akkor néhány markosabb székely atyafi még idejekorán elrendezte volna a világnézeti hiányosságait és nyüzsimókus viselkedésének is megfelelő irányt szabott volna. Kár, kár, kár, hogy nem így történt.

UI: Ne narancszöldezzen, mint említettem, inkább saját, idejétmúlt vöröspirosával foglalkozzon. Hess madár!

Bognár Zsolt /Parabolha Fb/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Rákay Philip: hatalmas diáktünci a Sándor-palotánál

Hazudnak reggel, éjjel meg este – Bojler Klára úgy hazudik, mint a vízfolyás – Valótlanságokkal kampányol Dobrev Klára