in , ,

Bognár Zsolt színművész a baloldal folyamatos nyünnyögéséről (most Kardos András sivalkodott): a baloldalon hemzsegnek a filozófusok, a kritikusok, gyűjtőnevükön: a mindent jobban tudók

A balos ,,nyelvelők” forradal-macskájának örökös nyávogása

A baloldalon hemzsegnek a filozófusok, a kritikusok, gyűjtőnevükön: a mindent jobban tudók.
De bevallom töredelmesen, hogy nemigen találkoztam még olyan figurával, aki az Orbán-rendszer többségi elfogadottságát egyfajta ,,nyelvi ellenforradalomnak” nevezte volna és még ideológiát is gyártott vérciki sületlensége köré.

Az illető neve bizonyos Kardos András, aki a KlikkTV-ben Bolgár György vendégeként osztotta meg velünk sirámait. Az úr tőrőlmetszett two in one, azaz filozófus is és kritikus is, avagy inkább kriti-fuss és filozó-kuss, én ez utóbbira szavaznék és ezzel itt lehetne írásom vége és fuss el véle. De mégsem, mert kritikám kibontása nélkül még szobrot állít saját magának a nyelvi magasztosság Parnasszusán.

Saját színészi szakmám alapján a nyelv ismerete, annak minél alaposabb elsajátítása és használata számomra evidencia, így némi megdöbbenéssel értesültem Kardos úr kinyilatkoztatásáról, ami szerint jómagamat és még 2.5 – 3 millió embert Orbán és az ő maffiaállami diktatúrája ,,berántja a maga karámjába” és ott az ólban mindenki ,,azt csinálja, amit a vezér mond.”
Hínnye, a teringettét nekije!

Eddig azt hittem, hogy a miniszterelnökünk negyedik folyamatos kormányzásához ez a többmilliós szavazóbázis nem bégetve és leállatiasodva asszisztált és vonult szolgaian a szavazófülkékbe, járomba hajtva a fejét, megérkezve a kardosi megfogalmazású KARÁMBA, hanem mindenki önszántából és meggyőződéséből húzta oda az ikszet, ahová azt meggyőződése szerint szabadon gondolta.

Soha nem gondoltam volna, hogy közel 3 millió ,,nyelvi ellenforradalmár” hazájában élek, ahol azt tesszük, amit a VEZÉR, azaz Orbán Viktor mond.
Kardosnak ez alapvető tévedése és sajnos mindent ebből vezet le, így következtetései is tételesen tévutas fejtegetések maradnak csupán.

Amikor arról beszél, hogy az orbáni riogatás többek között abban is megnyilvánul, hogy ,,migránsügyben megerőszakolják a fél országot”, nos itt kissé feljebb húztam a szokásosnál a szemöldökömet. Hol él ez az ember? Az elmúlt néhány év európai migránskrízisét, vagy akár a legutóbbi brüsszeli, svéd szurkolók elleni halálos áldozatokat követelő migránstámadást átaludta? Hogy lehet ennyire vak és csőlátásos egy magyarul beszélő állampolgár? Ismételjem el ezredszer, hogy hála a jelenlegi kormányzatnak, de Magyarországon azért nincsenek bevándorlók által elkövetett bűncselekmények, mert csak törvényes keretek között fogadjuk őket és nem a brüsszeli ,,dögöljön meg a szomszéd tehene is” mentalitást elfogadva hagyjuk, hogy az európát elárasztó bevándorlók Magyarországot is egy 93 000 négyzetkilométeres NO-GO zónává tegyék.
Nem maradhat ki Kardos fejtegetéséből a náci nyelv és az úgynevezett orbáni nyelvezet közötti párhuzam felemlegetése, de ez egész egyszerűen aljas, primitív hergelés, a szokásos balos klisé és erőtlen nyünnyögés.

Kardos szerint ,,olyan nyelvezeten kell beszélni, egy olyan ideológiát kell használni, amely ideológiáról feltételezhető, hogy könnyen eléri az embereket.” Szerinte Orbán ezt teszi.
Aranyapám!

Az egész balos pereputtyod miért nem gyárt ilyet, vagy legalább hasonlót, ha pusztán ez lenne a kulcs az emberek elérésére?
Mondom, ne fáradj a válasszal!

A baloldali reszeléknek nemhogy ideológiája nincs, de elképzelése sincs országunkról, illetve kizárólag saját hatalmi vágyaikról van, de ezen az üvegen átlát a magyarok többsége és látja, hogy nem csupán a balos király, de vele együtt az egész udvartartása is meztelen. Egyedül a demagógia törölközője fedi kiüresedett testecskéjüket. Ez pedig édes kevés a sikerhez.
Nézzük tovább a kardosi okosságokat.
Azt mondja a nagy NYELVELŐ, hogy ,,nem politikailag kell tehetségesnek lenni, hanem retorikailag” és Orbán csak az utóbbiban jeleskedik.

Ki kell ábrándítsam! Politikailag és retorikailag is tehetségesnek kell lenni, a kettő véleményem szerint kéz a kézben jár Orbánnál, viszont a sok balos kis epigon még egy tisztességes kopírozásra sem képes. Ahelyett, hogy a baloldal a saját soraiban keresné a politikai és retorikai tehetségeket, unásig azzal van elfoglalva, hogy Orbánt ekézze, átvitt értelemben kollektíven nem tesznek mást, minthogy a tököt gyalulják, de nem látják, hogy az jókora kavics és rendre kicsorbul rajta a karaktergyilkos pengéjük éle.

Kardos szerint ,,Orbán egy dolgot tud, a gerincét meg kell roppantani mindenkinek.” Felettébb érdekes, amikor a balos-liberális gerincroppantak beszélnek a csontkovácsnak arról, hogy miért nem tudja helyrepofozni a saját görnyedt púposságukat.
Az már-már egészen szürreális, amikor Kardos arról beszél, hogy:
,,Az a lényeg, hogy minden lényeges, illetve Orbán számára fontos kérdésben, a kultúrától az atlétikai stadionig az történjen, amit a vezér akar.”

Itt lassan elfogynak az érvek. Egyetlen kérdés-félét azért még kipréselek magamból:
Ha ne egy ország megválasztott miniszterelnökének döntésétől, akaratától függjön a politikai irányultság, a gazdasági döntések felelőssége, akkor kiétől, netán a ,,taktavázsonyi” háza előtt a padon pletykálkodó Mari néni ,,aranyoskáim én majd megmondom a frankót” véleménye legyen mérvadó? Ott volt a 2020-as választás, ahol minden ellenzéki potentát és vezérjelölt akarata értelemszerűen vezetett a teljes megsemmisülésükhöz. Na ennyit a mindenki okosságainak érvényesüléséről az egyszemélyi felelősség helyett.

Végezetül, lehet diktatúrázni a Kardos féléknek, attól még Magyarország demokrácia. Én azt állítom, hogy A DEMOKRÁCIA, A JÓ DIKTATÚRÁJA, de ebbe a ,,JÓBA” a magam részéről beleértem a patriotizmust, a konzervativizmus alapelveit, a család elsődlegességét, erőteljes hazaszeretetet, a hitet, de azt is, hogy a gondokon, bajokon nem rinyálással, hanem tervezett és világos menetrend szerinti határozott politikai teljesítménnyel lehet csak úrrá lenni.
Kardos úr, minden egyéb, önhöz hasonló kirohanás, ahogyan már említettem csupán letye, petye, lepetye és Mari néni a padon.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Üzentek az izraeliek – keményebb támadások jönnek

Agyhalál: a DK minden héten, minden nap, minden órában bemutatkozik, avagy bemutat valamit, valakit, vagy valakiket