in , ,

Csak a mindenszo.hu-n jelenhetett meg! Szalontani László, biztonságpolitikai szakértő szerint az USA hatalmasat tévedett, közel az atomháború – Videó

Rendkívüli beszélgetés Szalontai László biztonságpolitikai szakértővel

Henry Kissinger rémálmát valósította meg az a politikai elit, aki megtervezte és kikényszerítette Oroszország ukrajnai katonai beavatkozását.

Az  az elképzelés, miszerint orosz hadsereg és gazdaság térdre kényszeríthető  a proxiháború kiprovokálásával és az okán bevezetett szankciókkal, téves volt. Kína megerősödésére és világhatalmi szerepének visszaszorítására  a nyugati hatalmak rossz reakciót dolgoztak ki és a helyzetünk egyre rosszabb. Az USA már régen feszülten figyelte Európa, Oroszországgal és Kínával rohamosan fejlődő gazdasági kapcsolatait. USA ebben a helyzetben a legjobb megoldásnak az EU leválasztását látta az orosz olcsó energiahordozókról, valamint a kínai selyemút / az „Egy út egy övezet” / programjának lassítását látta / Kína a selyemút vasúton tervezett útvonala Ukrajnán keresztül van tervezve, ami a háború miatt nem tud zavartalanul működni/. Az északi áramlat felrobbantásával, – az amerikai oknyomozó riporter szerint USA gyanúsítható / ami Német – Orosz tulajdon / – erkölcsileg elvesztette az ukrán békefolyamatok befolyását. Többek között ezért is zárta ki négy ország / USA, Nagy – Britannia, Franciaország és Németország / részvételét a békefolyamatokból Putyin, orosz elnök.

Mindebből következik a két nagy hiba, amit a nyugati politika elkövetett:
  • az oroszok kizárása a „ SWIFT „ rendszerből, ami kikényszerítette más elszámolási rendszer kialakítását . – rubelben és yüanban – Oroszországnak / ez hosszútávon a dollár gyengülését is eredményezheti.
  • a nyugati civilizáció  létrehozta az orosz-kínai tengelyt ami más országokkal kiegészülve a legnagyobb katonai és gazdasági kihívást fogja jelenteni.

Szalontai László biztonságpolitikai szakértő

A BESZÉLGETÉST ITT TEKINTHETI MEG:

 

 

 

 

 

mindenszo.hu

Gyurcsány megint Orbánhoz viszonyította magát – És ez jó! Semmi önálló gondolata nincs

Ezt gondolta Orbán Viktor a NATO-ról 2003-ban (VIDEÓ) – Ebből is látszik, hogy Orbán Viktor hiteles politikus