in ,

Bige már be is csokizott: átveheti az állam Bige László műtrágyagyárának üzemeltetését

GAZDASÁG + A Nemzeti Agrárkamara kilátásba helyezte, hogy az állam át is veheti a műtrágyagyár üzemeltetését.

A Nemzeti Agrárkamara kilátásba helyezte, hogy az állam át is veheti a műtrágyagyár üzemeltetését. Mindez egy olyan szakmaszintű egyeztetésen hangzott el, amelyre Bige László cégét meg sem hívták – közölte a vállalat.

Közleményt adott ki Bige László milliárdos cége, a Nitrogénművek Zrt. – számolt be a 24.hu. A közlemény azt írja, hogy az Agrárminisztérium november 19-én egyeztetett a magyar műtrágyapiac kereskedőivel és viszonteladóival arról, „hogyan tartható határon belül a magyar műtrágya”.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint a gazdálkodók azt várják el, hogy a magyar műtrágyák az országon belül maradjanak. „Ha a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, Bige László úr így folytatja (műtrágyaexporttal és áremeléssel), akkor komolyabb állami beavatkozásra lehet szükség.”

 

Bige cége szerint arra is felhívták a figyelmet, hogy az állam akár át is veheti a gyár üzemeltetését annak érdekében, hogy a műtrágyatermelést állami kontroll alá vonják.

A milliárdos vállalkozó cégcsoportja a fentiekkel kapcsolatban közölte: a társaság már korábban jelezte aggodalmát a piaci instabilitás és a felmerülő kockázati tényezők miatt, megkeresve az Agrárminisztériumot és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát. A céget ennek ellenére, mint egyedüli nitrogénalapú műtrágyagyártót és jelentős forgalmazót nem hívták meg semmilyen egyeztetésre. Egyúttal állítják: a társaság folyamatosan kínál műtrágyát a magyar gazdálkodóknak, közép-európai piaci árszinten.

 

 

(hvg)

 

 

Add tovább!

Itt van megint a szürke pulcsis hülye, aki szerint Orbán megint megbukott, és minden szar Magyarországon

Je suis „trágyaevő gomba” – Maki Zaj szerint a magyarok „sötétben tartott, trágyával etetett gombák” – videó