in ,

Bezzegrománia – Összeomlóban a román egészségügy – egy bukaresti tüdőkórházban már a folyosókon helyezik el a covidos betegeket

Folyamatosan romlik a helyzet Romániában

Folyamatosan romlik a helyzet Romániában, ahol elhatalmasodott a koronavírusjárvány:  Bukaresten vasárnap 2443 új fertőzöttet regisztráltak.A fővárosban 8,98 ezrelékes a fertőzöttségi arány, ennél csak Ilfov megye fertőzöttebb, 9,38 ezrelékkel – tájékoztat a Főtér. A bukaresti tüdőkórház már elérte a may kapacitását, már kénytelenek a folyosókon elhelyezni az új betegeket.

A bukaresti Marius Nasta Tüdőkórházban már nincs elég hely a kórtermekben a betegeknek. Az egészségügyi intézmény a Facebook-oldalán tett közzé pár fotót, amelyeken látható, hogy a betegek a kórház folyosóin fekszenek. Azt írják, hogy a Covid-osztályon 81 ágy van (15 az intenzíven), de 104 beteget kellett valahogy elhelyezniük, így a folyosókra is ágyakat állítottak. A legnehezebb az oxigénellátás biztosítása, mivel a kórtermeken kívül fekvő betegeknek csak palackból, a vezetékes rendszernél jóval alacsonyabb nyomáson tudnak oxigént biztosítani. A kórházba egyébként folyamatosan érkeznek a súlyos légzési elégtelenséggel küszködő covid-betegek.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Ezt benézték az ukránok – Megérte a hiszti… – Ukrajna nem kaphat gázt Magyarország felől

Trombitás Kristóf magasról szarik a LIBE bizottsára