in ,

BezzegBelgium – Benyújtotta lemondását a belga igazságügyi miniszter

Benyújtotta lemondását Vincent Van Quickenborne belga szövetségi igazságügyi miniszter

Benyújtotta lemondását Vincent Van Quickenborne belga szövetségi igazságügyi miniszter péntek este, politikai felelősséget vállalva a belga fővárosban hétfőn történt terrortámadás kapcsán – közölte az RTBF belga közmédia.

A miniszter azért döntött a posztjáról való távozás mellett, mert egy pénteken napvilágra került információ szerint Tunézia valamivel több mint egy évvel ezelőtt a hétfői merénylet elkövetőjének, Abdesalam Lassoudnak a kiadatását kérte, a kérvényt azonban nem dolgozták fel a belga hatóságok.

 

 

Ez egy személyes, ámde hatalmas és elfogadhatatlan hiba volt

– közölte a miniszter rendkívüli sajtótájékoztatóján, bocsánatot kérve egyben a mulasztás “drámai következményeiért.” A hétfő esti merényletben a tunéziai elkövető agyonlőtt két svéd futballszurkolót, aki a svéd-belga Eb-selejtezőre érkezett Brüsszelbe, egy harmadik embert pedig megsebesített. A férfi menedékkérelmét 2020-ban elutasították, ennek ellenére továbbra is illegálisan Belgiumban élt .

Abdesalam Lassoudra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban találtak rá kedd reggel a rendőrök, és tüzet nyitottak rá. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A merénylő közösségi médiára feltöltött videójában azt állította, hogy Allahért harcol, és saját magát az Iszlám Állam tagjának nevezte.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Összeomlás Franciaországban – Felbolydult Franciaország: harmadik napja jelentenek sok helyen bombariadót

Nem stadion – Tovább bővíti a kormány a családvédelmi intézkedéseket – videó