in ,

Bezzeg a migránssimogató Beer Miklós a kedvencük – Nekiesett a ballib sajtó a migrációt végveszélynek látó veszprémi érseknek

ez elképesztő

(A mindenszo.hu ezúton is kiáll Márfi Gyula érsek mellett!)

Nekiesett a ballib sajtó a migrációt végveszélynek látó veszprémi érseknek

 

Újabb balliberális médiahadjárat indult Márfi Gyula veszprémi érsek ellen, amiért határozott kiállással lép fel a migráció támogatása és a keresztényüldözés ellen. Az egyházi vezetőt, aki karácsony előtt portálunknak adott exkluzív interjút a témában, a baloldali lapok muszlimgyűlölőnek nevezik. Megjegyzik, hogy az érsek karácsonyi üzenete is a gyűlöletkeltésre irányult és azt eredményezheti, hogy még többen fordulnak el a katolikus egyháztól, mint intoleráns közösségtől.

A 168 órától, a 444.hu-n át, a HVG-ig, szinte egyetlen balliberális portál sem bírta szó nélkül hagyni a veszprémi érsek ünnepi gondolatait. Márfi Gyula először a PestiSrácoknak beszélt arról, hogy “Európa elfelejtette a karácsonyt”, és a migráció uniós szintű támogatottsága, ezzel a kereszténység elnyomása abszurd, és “van benne valami sátáni”.

Az egyházmegye vezetője az utolsó adventi gyertyagyújtás ünnepségén is arról beszélt, “sötétség borult Európára”, és “lehet, hogy talán éppen mi kelet-európai népek vagyunk arra hivatva, hogy megőrizzük a keresztény hitet, megőrizzük a világosságot, hogy szembeszálljunk ezzel a sötétséggel”.

A Veszprémi Érsekség honlapján a minap jelent meg érsek atya írása, Főpásztori üzenet a Szent Család vasárnapjáracímmel. Ebben Márfi Gyula úgy fogalmaz, “Európai Unió vezető politikusai és a nyugat-európai országok vezetői közt alig találunk hívő keresztényeket”, és “igen kevés a normális csalá­di életet élők száma is”.

Az Unió illetékeseinek keresztény-ellenessége megnyilatkozott abban is, hogy alkotmányának előszavában hivatkozott ugyan a görög-római örökség és a felvilágosodás jelentőségére, de nem említette meg Európa keresz­tény gyökereit – emlékeztet az érsek.

Az üzenet felidézi karácsonyfák, betlehemek és keresztek eltávolítása Nyugat-Európa közterületeiről, és az Európai Bizottság 2016-ban kiadott naptárát, amelyben megtalálhatók az Unió keletkezésének fontosabb dátumai és a világ nagy vallásainak ünnepei is. Hogy-hogysem: a keresztény ünnepeket kifelejtették.

Márfi Gyula megjegyzi, Ezek után talán nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük, hogy a migráció támogatása mögött is a kereszténység elleni megmagyarázhatatlan – és talán ördöginek is nevezhető – gyűlölet húzódik meg. 

A hvg.hu az érsek gondolatait már akként interpretálta, hogy az Európa elkereszténytelenedése kapcsán “olyan állításokat tesz, amelyek miatt még többen tekinthetnek a katolikus egyházra gyűlöletkeltő, intoleráns közösségre, azaz még többen fordulhatnak el tőle”.

A balliberális kollégák szerint Márfi érsek azzal, hogy kifejezte, nem ért egyet az azonos neműek házasságával, “buzizott” és “döbbenten érzékeli, hogy bizonyos európai országokban komolyan veszik a szekularizácót”.

A hvg.hu-n címlapra került az érsek befeketítése

Az egyházi vezető értelmezésükben az, hogy “a migráció igazi oka nem a szegénység, helyi háborúk, élhetetlen országok, globális felmelegedés, hanem a keresztény Európa gyűlölete”.

Mivel az érsek azt is meg merte jegyezni, hogy pozitív jelnek értékeli, miszerint Magyarországon a politikai és állami vezetők hívő keresztény emberek, és új Alaptörvényünk védi a családot és a keresztény gyökereket, a hvg.hu szerint azt a pártpolitikai állásfoglalást teszi, hogy “Orbán véd meg bennünket az ultraliberális mételytől”. 

A 444.hu talált rá a “felháborító” egyházi üzenetre

A 444.hu, amelynek cikkét sorra veszik át a balliberális portálok az érseket hazugnak nevezi, “a korszellemnek megfelelően hazudik” – írják.

Megkerestük Márfi Gyulát, aki azt mondta, nem olvasta az őt támadó cikkeket, de nem is foglalkozik efféle támadásokkal, legfeljebb megerősítik abban, hogy jó úton jár. Mint mondta, nincs benne harag, még akkor sem, ha a szavait egyébként félremagyarázzák, ugyanis ő nem a migrációt nevezte ördöginek, sátáni tervnek, hanem azoknak a tevékenységét, amelyek a migrációt az ő meglátása szerint abból a célból támogatják, hogy az európai kereszténységet felszámolják.

Hozzátette, hogy sokan úgy alkotnak véleményt a muszlimokról, hogy nem ismerik a vallás részleteit.

Vezető kép: PestiSrácok
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Agyhalál Ausztriában – Muhammed az egyik legnépszerűbb gyereknév Bécsben

Bakondi György – Biztonsági szempontból sorsdöntő lesz 2018