in

BEZÁR A LIBSI BAZÁR – Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

NA végre

Nem a liberálisok napja a mai: bezár az Auróra

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.

Az illetékes bíróság és kormányhivatal elutasította a Marom Klub Kft. fellebbezését, így az Auróra Kioszk és az Auróra Kert is bezár. A liberálisok kedvenc helye mellett a Corvin Club is bezár — írja Józsefváros honlapja.

A bírósági végzés nyomán a hatályos kereskedelmi jogszabályok szerint a jegyző utasítására a hatóság a mai napon felszólította a Kft.-t, hogy az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét igazolja érvényes szerződéssel, ennek megtörténtéig pedig az üzleteket bezáratta — számol be az önkormányzati portál a hírről.

Amennyiben az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk.

Ha pedig új szerződést mutat be a Kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva. A bírósági végzésből kiderült, hogy a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette, mivel kérelmei beterjesztésekor nem volt jogosult eljárni.

A hatóság elrendelte Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Blaha Lujza tér 1-2. Corvin Áruház IV. emeleti szintjén és az áruház tetőteraszán lévő, „Corvin Club” elnevezésű üzletének bezárását is, amiért a helyen korábban drogot találtak egy razzia során.

Az Auróra Facebook-oldalán azt írja, hogy a bezárásról hivatalos tájékoztatást eddig nem kapott, ezért szerdán a nyári nyitvatartás szerint 4-től továbbra is üzemel.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

CSICSKA ENSZ – Bakondi szerint ki kell lépni az ENSZ-paktumból

Lezajlott a nagy történelmi találkozás – Erről szólt Putyin és Trump találkozója