in ,

Bevételei alapján az atlatszo.hu nem tudna fennmaradni az OSI (Soros György alapítványa) támogatása nélkül – Nézzük a számokat

A 2022-es adatok még nem állnak rendelkezésre

Szeretnénk eloszlatni végre egy mítoszt: azok a bizonyos NGO-k, civilnek mondott szervezetek alapítványok, melyek olyan bőszen hirdetik magukat civil szervezeteknek, akiket annyian támogatnak Magyarországon, valójában a civilek támogatását szinte egyáltalán nem élvezik.

Azok a bizonyos 1%-ok és egyéb hazai, magánszemélyektől származó adományok egy-egy ilyen NGO-nál alig érnek el az összebevételükből 1%-ot, néha a fél százalékot sem. Ezektől a számoktól az atlatszo.hu lényegesen eltér ugyan, de még így is éves bevételük jelentős részét a Soros György által alapított OSI (Open Society Institute) alapítvány biztosítja.

Elég csak rátekinteni a birosag.hu-n szabadon fellelhető adatokra, beszámolókra és hamar kiderül az igazság. Mivel 2022-es beszámolója még nincs az atlatszo.hu-nak, így jelenleg csak a 2021-es adataikra tudunk hivatkozni, amelyből máris megállapítható, hogy bevételeik több, mint MEGHÁROMSZOROZÓDTAK az azt megelőző évhez képest (2020)! Szép eredmény. Csak nem a 2022-es választások miatt (kampányidőszak) kellett ez a sok pénz?

 

Nézzük a 2020-as és 21-es bevételeket:

 

2020-ban tehát az atlatszo.hu-nak 15 millió összes bevétele volt, ehhez képest a választási év előtt közvetlenül az összes bevételük már 48 millió forint, tehát egy év alatt az összes bevételük több mint megháromszorozódott! 

 

Nézzük meg Soros György mennyire volt bőkezű a szerkesztőséggel 2021-ben. Eléggé:

A magánszemélyek összesen csupán 4.2 milliót adományoztak az Átlátszónet Alapítványnak. Nem sok, főleg, ha Soros alapítványának 2021-es 16 millió forintos adományhoz képest vizsgáljuk meg ezt az összeget.

 

Tehát megállapítható, hogy az atlatszo.hu, Soros alapítványának támogatása nélkül bizonyára feltételezhetően egy életképtelen vállalkozás lenne.

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Puzsér: itt az ideje eltakarodni a közéletből!

Az USA közel 700 millió dollárt fordítana a „demokrácia erősítésére” világszerte – Igen, ezt ismerjük