in ,

Betonba döngölte Dömötör Csaba Ujhelyi Istvánt a vitán – Videó

Ujhelyi leszerepelt

Sem a migráció, sem a határzár, sem a Korózs-féle kamuvideó ügyében nem volt képes Ujhelyi István egyenes válaszokat adni Dömötör Csaba felvetéseire, minden alkalommal folyamatosan mellébeszélt a Tranzit Garázsvitáján. Ujhelyi arra sem tudott válaszolni, hogy miért terjesztettek álhíreket a brüsszeli folyosókon. 

 

ÍME A VITA:

https://www.facebook.com/watch/?v=1220388738344105

A Tranzit közössége mindenekelőtt együttérzését fejezte ki a bécsi terrortámadás áldozatainak családjával és az osztrák főváros közösségével.

Letagadták a kvótát, ellenezték a határzárat

A vita elején az elmúlt hetek franciaországi és bécsi eseményekről, és annak hatásairól esett szó. Ujhelyi István szerint a szolidaritásnak nincs határa, a befogadásnak van. Dömötör Csaba viszont jelezte, hogyő nem ilyen megengedő ebben a kérdésben.Szerinte fel kell lépni a dzsihadisták ellen. Felelevenítette:Lázár János akkori Miniszterelnökséhget vezető miniszter két éve videót készített Bécs állapotáról, mire Karácsony Gergely kiröhögte a riportját.Ujhelyi azzal próbált érvelni, hogy folyamatosan ütközik a barbárság és a civilizáltság. Úgy látja, nem származástól függ a bevándorlás megítélése, például most a bécsi terrorista balkáni származású volt, miközben szerinte Ausztria most két muszlimot ünnepel hősként (itt meg kell ejgyezni, hogy a terrorista is muszlim volt)

 

Dömötör Csaba szerint szorosan összefügg a határzár és a bevándorláspolitika. Felidézte, hogyGYURCSÁNY ÉS UJHELYI IS ELLENEZTE A HATÁRZÁRAT, SŐT LETAGADTÁK A KVÓTA LÉTEZÉSÉT IS.

Az államtitkár elmondta: a baloldal megszavazta az erre vonatkozó európai jelentést is. Ujhelyi azzal védekezett, hogy homályos volt a jelentés tartalma.

 

Ujhelyi képtelen volt válaszolni, mellébeszélt

Ujhelyi szerint a déli határzár önmagában nem védi meg Európát, így nem teljesíti célját (vagyis: Ujhelyi nem az nem érdekes, hogy Magyarországot megvédi – szerk). Szerinte a Fidesz ezt csak kampányfogásra használta. Dömötör rámutatott:

 

 baloldal lelki vívódáson esik át. Akkor nyugodnak meg a magyar emberek, ha az MSZP konkretizálná, hogy támogatják-e a határzárat vagy a betelepítést támogatják.Ujhelyi erre a felvetésre sem válaszolt egyenesen.

 

 

 

Hazugságokat terjesztettek Brüsszelben

A következő téma a járványhelyzet volt. Ujhelyi elismerte, hogy az Európai Unió nem védekezett jól és ezáltal nem is látta el rendesen a feladatát. Ugyanakkor elmondta, a Európai Bizottság soha nem látott problémával nézett szembe, akkor érte Európát a járvány, amikor a következő hétéves költségvetést tárgyalták meg. Dömötör közölte:amikor az első esetek megjelentek a földrészen, alacsony kockázatúnak nevezték a vírust, majd a déli államok válsága idején döbbentek rá a helyzet súlyosságára.Arról is beszélt az államtitkár, hogy rengeteg kritikát kaptak a hazai szervezetek működése miatt, miközben a bizottság nem ülésezett. Dömötör szerintUJHELYI SZÖVETSÉGESEI TERJESZTETTÉK EL AZT, HOGY NEM MŰKÖDÖTT A MAGYAR PARLAMENT, MIKÖZBEN A PÁRTTÁRSAK MEGJELENTEK A NAPI ÜLÉSEKEN.

Azt követően a járványügyi szabályok legfrissebb szigorításáról beszéltek a képviselők. Ujhelyi támogatta az intézkedéseket. Dömötör szerint viszont, ha Ujhelyi valóban támogatja az intézkedéseket, akkor ő „utolsó mohikánként” van jelen a baloldalon.

Ujhelyi a kamuvideó ügyében sem fogalmazott egyenesen

Az államtitkár felidézte az ellentmondásos baloldali követeléseket, és elfogadhatatlannak tartotta az álhírek elterjesztését. Ismertése szerint míg hazánkban százezer főre vetítve 19-en, az Egyesült Királyságban például 61-en haltak meg. Emlékeztetett rá, hogy az MSZP bizottsági elnöke, Korózs Lajos mutatta be az álmentőssel készített kamuvideót. Ujhelyi az álvideó kapcsán azt mondta, hogy a tényeket nem tudja, és semmilyen magyarázatot nem adott, hogy a munkatársa miért vett részt a készítésben. Majd a rendőrség kideríti, hogy álhír volt-e videó – mondta cinikusan.

 

Dömötör Csaba Ujhelyi István vádaskodására azt mondta, hogy megérti az MSZP-s képviselő idegeskedését.EGY KORÓZS-FÉLE ÁLVIDEÓ ÁRNYÉKÁBAN PROPAGANDÁZNI NAGYON MEREDEK DOLOG– tette hozzá. Felidézte, hogy az MSZP a fizetős egészségügy mellett kardoskodott, így ha most hatalmon lennének, akkor fizetős lenne az egészségügy. Olyan dolgokat semmizik le az MSZP, mint a hitelmoratórium, a beruházás-ösztönző támogatás, és a családok támogatása – mondta Dömötör Csaba.

Ujhelyi István saját magát cáfolta meg azzal, hogy míg korábban azt mondta, hogy a kormány nem nyújtott be megfelelő pályázatot az uniós munkahelyteremtő-programokra, addig a valóságban a kormány beadott ilyen programot. Dömötör szerint olybá tűnik, hogyUjhelyi magányosan bóklászna, miközben állandóan mószerolják az országot, és egy zsaroló-eljárást is megszavaztak.Megvannak a példák, hogy milyen leveleket küldött Brüsszelbe, hogy a kormány ellen hergeljen bizonyos feleket – idézte fel Dömötör Csaba.

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Agyhalál – Megrongálta hivatali autóját a hitlerező DK-s polgármester

A Keménymagban is Lázár János bécsi videója volt a téma – Videó