in , ,

Betelt a pohár – Kurz odacsapott a migránstaxizóknak

Az osztrák kancellárban erős és határozott szövetségesre lelt Orbán Viktor és a magyar kormány. Kurz konkrétan kivágná a migránsokat szállító hajókat Európából

Együtt védik Európát. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Együtt védik Európát. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elég a maszatolásból, drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy kontinensük megvédje magát, hogy Európa végre kontrollálni tudja a migrációt! Így foglalt állást a magyar miniszterelnök egyik legfontosabb nemzetközi szövetségese, az osztrák kancellár.

Az EU soros elnöki tisztségét betöltő Ausztria kemény legénye az utóbbi hónapokban többször világossá tette: az itt élő emberek biztonságát szavatoló védelmező Európa híve, ezért száll síkra. Csatlakozva Orbán Viktor 2015 óta hangoztatott álláspontjához ő is kinyilvánította: az európai biztonság alapja az Európai Unió külső határainak határozott és hatékony védelme.

A belső határok nélküli Európa ugyanis csak a külső határok védelme mellett biztosítható.

Sebastian Kurznál most a Földközi-tengeren uralkodó áldatlan állapotok miatt telt be a pohár. Annak kapcsán verte szét az európai „píszít”, hogy Málta és Olaszország egymásra mutogatásba bonyolódott a 177 illegális bevándorlóval a fedélzetén a két ország között bohóckodó Diciotti nevű hajó miatt, melynek kalandjai aztán e pillanatig sem csituló újabb belpolitikai vihart kavartak Itáliában.

Az osztrák kormányfő kerek-perec kijelentette: az ilyen migránstaxikat totojázás és tallabillezés nélkül ki kellene tiltani Európából!

Kurz szerint az illegális bevándorlókkal teli hajóknak semmi keresnivalójuk az öreg kontinensen, már az EU határainál fel kellene azokat tartóztatni. Csakis az lehet a migrációs válság megoldása, ha megtiltjuk nekik az európai partoknál való kikötést, a rajtuk lévő migránsokat pedig vagy a származási országba, vagy egy biztonságosnak számító afrikai országba pateroljuk vissza.

Kurz – akárcsak az Orbán Viktor európai szövetségesének számító Matteo Salvini olasz belügyminiszter – az ausztrál modell híve. Az ausztrálok már feltalálták a kanálban a mélyedést: a bevándorlókat először szigetekre viszik, ott döntenek a menedékkérelmükről. Ha egy migránstaxizó hajó egyenesen Ausztrália felé veszi az irányt, az ország haditengerészete visszafordítja.

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Ilyen egyszerű a recept.

Kívül tágasabb, már akinek nincs itt semmi keresnivalója.

A helyzet azonban továbbra is bonyolult, hiszen – nem meglepő – Kurz javaslatára nem reagált a Juncker vezette Európai Bizottság.

Talán elnök úr is arra vár, hogy beteljen, és legurít előbb egy-két felest. Ízlések és poharak, ugyebár…

(forrás: Pintér M. Lajos, ezatuti.blogstar.hu)

Nem stadion! – Felújítják, majd három sávossá bővítik az M1-es autópályát

Újabb arany! A Birkás-Balaska páros győzött 200 méter kajakon