in , ,

Berlusconi is a magyarok mellett van! – Berlusconi nem támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Silvio Berlusconi telefonon is megerősítette Orbán Viktornak, hogy az általa vezetett jobbközép Hajrá Olaszország párt nem szavazza meg a vezető magyar kormánypárt, a Fidesz kizárását az Európai Néppártból

Silvio Berlusconi telefonon is megerősítette Orbán Viktornak, hogy az általa vezetett jobbközép Hajrá Olaszország párt nem szavazza meg a vezető magyar kormánypárt, a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Erről az FI pénteki közleménye számolt be.

 

Az olasz hírügynökségekhez eljuttatott közlemény szerint Silvio Berlusconi hívta fel Orbán Viktort. A hosszú és szívélyes beszélgetés során a korábbi olasz miniszterelnök, a FI elnöke közölte Orbán Viktorral:

a FI nem szavazza meg a kizárásodat. Mindig védtelek és mindig melletted fogok állni.

Silvio Berlusconi ezzel egy időben azt tanácsolta a magyar kormányfőnek, hogy fogadja el az EPP által előterjesztett kéréseket. A telefonbeszélgetés során Orbán Viktor szintén megerősítette, hogy pártja továbbra is az EPP-tagja kíván maradni – olvasható a FI közleményében. Az állásfoglalás szerint Silvio Berlusconi mélységes meggyőződése, hogy a Fidesz kizárása nagy politikai tévedés lenne. Ezért Berlusconi nem csupán Orbán Viktorral, hanem az EPP vezetőivel is egyeztetett a közös és pozitív megoldás érdekében, Orbán Viktornak az Európai Néppárt nagy családjában való maradásáról. A FI korábbi bejelentése szerint Silvio Berlusconi Joseph Daullal, az EPP elnökével is telefonon beszélt, és politikai hibának nevezte a Fidesz esetleges kizárását. Silvio Berlusconi hozzátette, hogy ez az európai parlamenti választások küszöbén negatív hatást gyakorolhatna az EPP más tagjaira is. Berlusconi kijelentette:

megértem az EU egyes tagállamainak érzékenységét, de a FI nem szavazhatja meg Orbán kizárását, aki évek óta jó barátom is. Meggyőződésem, hogy az EPP missziója és egyben ereje is az, hogy az összes olyan liberális és demokratikus erőt összefogja, amelyek alternatívát képviselnek a baloldallal szemben.

Forrás: MTI

 

(pestisracok.hu)

Orbán Viktor Lengyelországban: Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll

Dömötör Csaba kíméletlenül kiosztotta Arató Gergely elvtársat – videó