in ,

Berlinben mindennap hét embert késelnek meg

Naponta átlagosan hét késes támadás történt Berlinben tavaly – írta szerdán a Berliner Morgenpost című német lap a tartományi rangú főváros kormányának adataira hivatkozva.

A német fővárosban 2017-ben 2737 olyan bűncselekmény történt, amelyben kést használtak. Ez 200-zal több az egy évvel korábbinál, és nagyjából 300 esettel haladja meg a tíz évvel korábbit – derült ki a Peter Trapp írásbeli kérdésére adott berlini kormányzati válaszból.

 

 

Fotó: AFP

A politikus minden évben kikéri az adatokat a szenátustól. Azt szeretné elérni, hogy a késelést súlyos testi sértés helyett emberölési kísérletnek minősítsék, mivel életveszélyes lehet egy késszúrás a combon, ha az ütő- vagy verőeret ér.

A kormányzati adatok szerint tavaly 560 esetben 21 évesnél fiatalabb volt a feltételezett elkövető, 80 esetben pedig 14 évesnél fiatalabb, vagyis gyerek.

A legutóbbi nagy figyelmet keltő késes támadás gyanúsítottja 15 éves. A sajtóban Edgar H. néven azonosított fiú több késszúrással gyilkolta meg a 14 éves iskolatársát – egy lányt – az otthonában. A fiú beismerte tettét.

A berlini rendőr-főkapitányság kimutatása szerint tavaly valamennyi típust együttvéve 520 437 bűncselekményt regisztráltak a 3,6 millió lakosú német fővárosban, ami 8,5 százalékkal – 48 423 esettel – kevesebb az egy évvel korábbinál. A csökkenés mindenekelőtt a zsebtolvajlások és lakásbetörések 39,4 százalékos, illetve 25,4 százalékos visszaesésének tulajdonítható.

A bűncselekmények több típusában viszont emelkedett a regisztrált esetek száma, a közterületen elkövetett testi sértéseknél például 16,7 százalékos, a szexuális bűncselekményeknél 32,2 százalékos a növekedés. Az utóbbival kapcsolatban rámutattak, hogy a növekedés fő oka a jogi szabályozás változása, ugyanis 2016 novemberétől szigorítást vezettek be, amelynek részeként a nemiséggel kapcsolatos szóbeli támadásokat is a szexuális bűncselekmények közé sorolják – írja az MTI.

Németországban számos városban tüntettek, többek között Cottbusban, miután több késeléses támadásra is sor került, amelyet illegális bevándorlók követtek el. A demonstrálók egy biztonságosabb Németországot követeltek.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Erőszakos Soros-bérencek támadták meg a 888.hu munkatársait

Újabb Jobbik-balhé: lemondásra szólította föl egy volt jobbikos képviselő Vona Gábort