in

Beperli az iskoláját az amerikai diák, mert nem engedték neki, hogy Trump-pólót hordjon

Az oregoni Liberty High School végzős diákja, Addison Barnes egy olyan pólóban akarta hallgatni az órákat az iskolában, amin a mexikói határra épülő fal van.

Az oregoni Liberty High School végzős diákja, Addison Barnes egy olyan pólóban akarta hallgatni az órákat az iskolában, amin a mexikói határra épülő fal van. Ez azonban nagyon nem tetszett az iskolának és arra kérték, hogy vegyen fel mást vagy takarja el a feliratot.

Addison Barnes beperelte az intézményt, mivel nem engedték neki, hogy azt vegyen fel, amit akar. Elmondása szerint a pólón az az újabban nagy népszerűségnek örvendő grafika látható, amin az illegális migrációt megakadályozó fal van, valamint az a felirat, hogy

Donald J. Trump Border Wall Construction Co.

azaz a „Donald J, Trump határfal-építő vállalat.

A diák szerint a pólót egy politikával kapcsolatos órára akarta felvenni, azon a napon, amelyen épp a migrációt és annak hatását beszélték volna át. A fiú beszélt az iskolaigazgatóval, aki elmondta neki, vagy felvesz egy másik pólót, vagy idő előtt hazaküldik az iskolából.

Barnest megkérdezték a Fox News reggeli műsorában, hogyan is történt az eset. A diák elmesélte, hogy az óra alatt bement az egyik vezető a terembe és kihívta, hogy beszéljen vele. A folyosón elmondta neki, hogy a Donald Trump mellett kiálló pólója megsértette a többi diákot és a tanárt, így nem ülhet tovább abban a felsőben az órán.

Először beleegyezett abba, hogy felveszi a kabátját és eltakarja a pólót, ám pár perc csendes töprengés után rájött, hogy nincs rendben az, hogy nem mondhatja el a politikai véleményét és el akarják hallgattatni, így inkább levette a kabátot.

Ekkor a tanár hívta a biztonságiakat. Az ügy addig húzódott, hogy a fiú beperelte az iskoláját.

Az iskola egyelőre nem kommentálta az esetet, csupán annyit közöltek, hogy megvárják, míg megjön a feljelentés.

(Bokor Gábor, 888.hu)

AZTA! – Így robbantották fel Észak-Korea atomlétesítményét (videó)

EXKLUZÍV INTERJÚ! – Milo Yiannopoulos: „Soros Magyarország legrosszabb exportterméke”