in ,

Bekövetkezett a legrosszabb – Németországban összeomlott az egészségügy

Bekövetkezett a legrosszabb

“ Már nem lehetünk az ura a helyzetnek az új típuú koronavírus elleni küzdelemben. Nagyon komolyra fordult a meglévő helyzet. “ jelentette be Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök, arra is kitérve, hogy támogatja a föderatív kormány- és tartományvezetők által hozott intézkedéseket.

“Egy hét alatt több ezer ember esett áldozatul az új típusú koronavírusnak, mely fékezhetetlenül terjed. Nem jártak eredménnyel az eddig folytatott igyekezetek. Sokkal eltökéltebb lépéseket kell tenni, Szerdától  sokkal szigorúbb intézkedések bevezetésére van szükség az egész Németországban a járvány megfékezéséhez.” hangoztatta Steinmeier.

 

Az új korlátozásokat december 16-án vezetik be és legkorábban január 10-én vonják vissza – mondta Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

A november elején bevezetett óvintézkedésekkel nem sikerült visszaszerezni az ellenőrzést az új típusú koronavírus terjedése felett, és a fertőződések száma az utóbbi napokban ismét exponenciális, robbanásszerű emelkedésnek indult – indokolta a kancellár a karácsonyi bevásárlási szezon végét jelentő döntést.

Olaf Scholz alkancellár-pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az állam nem hagyja magára a zárlat miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatokat. Az eddigi – ezermilliárd eurós nagyságrendű – támogatási, hitelezési és hitelgarancia-vállalási programok után elindítanak egy újabbat, amelyben akár havi félmillió euró vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a tevékenységük felfüggesztésére kötelezett cégek. Erre a programra várhatóan havonta 11 milliárd eurót fordítanak.

A szövetségi kormány vezetői és az úgynevezett miniszterelnöki konferencia (MPK) – a járványügyi védekezésért felelős tartományi kormányfők egyeztető testülete – rendkívüli tanácskozásán elfogadott megállapodás szerint

mindenszo.hu, és portfolio.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Kiderült: Lilut sem anya szülte – Támadja az életvédő Alaptörvény módosítást!

Egy kórházparancsnok zavarta el Hadházy Ákost a szekszárdi kórházból – Kellenek a lájkok, minden áron!