in ,

Békés vármegye második legnagyobb városában nem kérnek Gyurcsányékból, totál becsicskultak – Gyulán a DK már most elbukott!!!

Ez azért durva

Hiába próbáltak meg támogatókat találni, alig néhány aláírást sikerült összegyűjtenie a Demokratikus Koalíciónak Gyulán, így a június 9-i önkormányzati választáson Békés vármegye második legnagyobb városában egyetlen képviselőjelöltjük sem lesz – derült ki a Választás.hu adataiból, amely szerint a DK mind a kilenc nyilvántartásba vételét elutasították. A lista szerint egyetlen baloldali képviselőjelölt maradt a városban, egy MSZP-s.

A DK sikertelen próbálkozásáról írt Leel-Őssy Gábor is, aki 2019-ben DK-s polgármesterjelöltje, majd 2022-ben az ellenzéki összefogás parlamenti képviselőjelöltje volt Gyulán.

– A Demokratikus Koalíció Gyulán, nyolc nem gyulai és egyetlen gyulai jelölttel vágott neki a „kopogtatócédulák” megszerzésének. A jelölteknek összesen 218 darab aláírást kellett (volna) gyűjteniük az önkormányzati választáson való induláshoz. Ez huszonöt darab aláírás jelöltenként és választókerületenként. Gyulán a választásra jogosultak száma: 24 110 fő. Tizenöt nap alatt, a 24 110 szavazópolgár közül nem sikerült 218 darab támogató aláírást begyűjteniük. A magát legnagyobb ellenzéki pártnak tartó DK-nak, Gyulán tehát nem lesz egyetlen képviselőjelöltje sem – fogalmazott a politikus, aki szerint a történet másik érdekessége, hogy

az egyik helyi DK képviselőinek nemcsak aláírásokat nem sikerült teljesítenie, de a jogi feltételeket sem, miután nem adta le a külföldi támogatás felhasználásáról szóló nyilatkozatot.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

  

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ez Kamu Geri Budapestje – Brutális késelés az Örs vezér terén, három ember kórházba került

Szijjártó keményen beleállt az áruló Manfred Weberbe – „Manfred Weber veszélybe sodorja Európát a kijelentéseivel” – Videó