in , ,

Beismerte! – Angela Merkel: léteznek no-go zónák

Angela Merkel egy interjúban végre belátta: igenis léteznek no-go zónák, és nevükön kell őket nevezni

 

Angela Merkelt az RTL-nek adott interjújában a kormányalakítás részleteiről kérdezték, s természetesen előkerült a belbiztonság kérdése is. Merkel ezzel kapcsolatban leszögezte: a belbiztonságot az állam garantálja. Az állam feladata az, hogy a polgároknak lehetővé tegye, hogy biztonságban vehessék igénybe a közterületeket.

Ezután jön azonban a legérdekesebb rész, Merkel ugyanis igen nyersen visszautasítja a no-go zónák nemlétéről szóló állításokat.

Igenis léteznek ilyen helyek, ezeket a nevükön kell neveznünk, és tennünk valamit ellenük.”

A no-go zónák a 2015-ös migrációs válság következtében szaporodtak el Európában. Németországon kívül Svédországban, Belgiumban és Franciaországban is óriási problémát jelentenek azok a városrészek, ahol a migránsok koncentráltsága miatt az állampolgárokon kívül még a mentők és rendőrök sem mernek ott tartózkodni.

Merkel emellett elismerte, hogy kormánya „kemény időket” élt át a közelmúltban, és érintette a „nyitott kapuk politikáját” ért kemény kritikákat is. A migránsok közt tapasztalható megdöbbentően magas bűnözési adatokról azonban nem szólt az interjú alatt. Angela Merkel már korábban, aCSU egyik kongresszusán is elismerte, hogy no-go zónák léteznek, a kormányalakítást követő interjúban történt nyomatékosítás pedig finoman szólva sem vet túl jó fényt a kancellár elkövetkezendő ciklusára.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

1848–1918–2018

Konzum-koalíció