in , ,

Beindult a Soros-birodalom gépezete a kormány ellen

Ürügy lett a CEU-ból, Orbán Viktor eltávolítása a cél

Ürügy lett a CEU-ból, Orbán Viktor eltávolítása a cél
Több tízezer ember jelent meg az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport harmadik tüntetésén Budapesten, amelyet a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosítása ellen szerveztek. Az MSZP bejelentette: csatlakozik a menethez, a DK provokációtól tartott, sokan addig mentek el, hogy kormánybuktatásról írtak a Facebookon. A tüntetők kemény magja a Parlament előtt dulakodott a rendfenntartókkal, akiket meg is dobáltak. Vasárnap késő este a pár száz fősre apadt tömeg elindult a szaktárca üres épülete elé.

Az Erzsébet hídtól a Lánchídig töltötték meg a Várkert Bazár előtti teret az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport harmadik tüntetésére érkezők Budapesten, amelyet a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosítása ellen szerveztek. Az egyik ellenzéki internetes portál már előre, a demonstráció előtt az év eddigi legnagyobb tüntetéséről beszélt. A különböző Facebook-felületeken az utóbbi napokban sokszor elszabadultak az indulatok. Voltak, akik kormánybuktatásról beszéltek, mások fegyveres hatalomátvételről, de volt olyan bejegyzés is, amelyben Orbán Viktor lelövésére kerestek vállalkozót.

VAN, AKI ÍGY KÉSZÜLT A TÜNTETÉSRE

Példák a szélsőséges Facebook-bejegyzésekből: Lehet tüntetgetni, élőláncolni, aztán szépen hazamenni, és szépen fokozatosan Fehéroroszországgá válni.

*

Ennek a megállításához valahol el kell dördülnie egy fegyvernek egy tüntetésen.

*

Komolyan kérdezem, nincs egy olyan ember sem Magyarországon, aki halálos beteg és elvállalná, hogy hosszú, fájdalmas módon kinyírná Orbánt? Na jó, elég lenne egy fejlövés is.

*

Nemcsak a kormányt kell megbuktatni, hanem a rendszert.

*

Orbán, eljött az utolsó órád!

A menet a Várkert Bazár elől indult és a CEU érintésével vonult a Parlament elé. A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy lehetőleg kék színű ruhában érkezzenek, mivel a CEU színe a kék, és vigyenek magukkal magyar zászlót is. „Civil vagyok, magyar vagyok, szabad vagyok” volt olvasható az egyik nagy transzparensen, sokan kisebb „Vétó” feliratú táblával érkeztek, illetve a kék színű „CEU-val vagyok” kitűzőben. A tüntetők fő követelése az volt, hogy Áder János államfő hétfőn ne írja alá a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény módosítását, hanem küldje normakontrollra az Alkotmánybíróságra.

A Várkert Bazárnál tanárok tartottak beszédet a hazai oktatás helyzetéről. Név szerint Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra, valamint Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője. Ők az oktatás helyzetéről beszéltek, s arról, hogy továbbra is probléma a mélyszegénység.

Mindezek után a menet a CEU érintésével elindult a Kossuth térre, ahol Bródy Gábor, a CEU kutatója az akadémiai szabadság értékéről beszélt többek között. Rodics Katalin a Greenpeace részéről a CEU-t és a civileket egyaránt érintő „megbélyegzést” utasította vissza. Márton Péter, a CEU doktori programjának hallgatója a szakmai egyeztetést, a vitát hiányolta.

A tüntetés végén a Ha én rózsa volnék című számot éneklik, és azt skandálják, hogy: „Ne írd alá, János!”. A második CEU-s tüntetéshez hasonlóan a kemény mag most is ki akarta tűzni a CEU-s zászlót a rendőrsorfal mögé, dulakodott a rendfenntartókkal. Azt kiabálták: „Orbán, takarodj!”, „Mocskos Fidesz”, „Börtönbe, börtönbe!”, ”Fidesz-maffia”.

Többen provokálták, voltak, akik meg is dobálták a rendőröket

A rendőrség megerősítette a sorfalat a Parlamentnél, miután a tüntetők legagresszívebb kemény magja dulakodni kezdett a rendfenntartókkal. A Police.hu közleménye szerint a tüntetés hivatalos befejezése után a demonstrálók fémtárgyakkal, műanyag palackokkal, üvegekkel dobálták meg az Országgyűlés épületét védő rendőröket. Ekkor már a tüntetők létszáma erősen megfogyatkozott.

Forrás: Havran Zoltán

Az egyetemféltés helyett kormányellenes megmozdulásba torkollott az esemény

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Közép-európai Egyetem (CEU) melletti tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták, azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott „ügynökszervezetek” átláthatóságáról szóló törvényt. A képviselő az MTI-nek azt mondta: a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy „a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”. Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. Úgy fogalmazott: minden magyar embernek tudnia kell, „kicsodák Soros György emberei” és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött.

Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció a törvényjavaslatot.

Zeman sem örülne

A cseh államfő sem örülne, ha a CEU Prágába költözne. Milos Zeman szerint Soros nevéhez számos furcsa tevékenység kötődik, mint például a kormányokat döntő utcai tüntetések.

forrás: magyaridok.hu

Repülőjegyeket is vettek – Soros mindent elintézett, mégsem jöttek a tüntetők

A CEU-s sivalkodás sem ér semmit: Továbbra is stabilan vezet a Fidesz-KDNP