in , ,

Bayer Zsolt: teljesen nyilvánvaló, hogy a finn miniszterelnök is Orbán hatalmát akarja bebetonozni…

Sárga kígyó

– Aki szerint az országos vakcinálás, nem pedig az országos tesztelés a megoldás, az nem szakember, az hülye!

Fenti veretes megállapítás Igor Matovič szlovák miniszterelnöktől való, aki még hozzá tette: – Halott emberek sírján táncol az, aki fiktív megoldásokat keres az országos tesztelés helyett – mondta. Ez így elsőre nekünk azt jelenti, hogy a szlovák kormányfő szerint a vakcinázás „fiktív megoldás”, és aki oltani akar, nem pedig tesztelni, „az hülye”. Rendben. Ez is egy vélemény.

A gyomrom összeugrik, ha arra gondolok, mi lenne itt, ha ezt mondjuk a magyar miniszterelnök jelentette volna ki. De „bezzeg Szlovákiában” ez is elmegy. Mindenesetre a járvány kezelésére vonatkozó véleményeket olvasva megint csak Nagy Lajos Képtelen természetrajza jut az ember eszébe: „Jeles kígyók még: a repülő kígyó, a budai sikló, a rája, a lazac és a vízi göreb. Érdekes lenne még egy kis rövid sárga kígyó lila kecskeszakállal.” Van olyan is. Mármint lila kecskeszakállas.

Például Szabó Tímea (van-e, ki e nevet nem ismeri?) a minap bement az ATV stúdiójába, ahol hosszan kifejtette: Orbán azért lassítja az emberek beoltását, hogy így fenntarthassa a rendkívüli állapotot, ne lehessen tüntetni, ne lehessen ellenzéki előválasztást tartani, és így betonozza be a hatalmát. Ezt követően két nappal a HVG hosszú elemzést írt a járvány kezeléséről, és kifejtették, hogy Orbán azért erőlteti a kínai vakcinát, mert ha sikerül minél hamarabb beoltani az országot, akkor gyorsan visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, és Orbán így akarja bebetonozni a hatalmát.

Apropó, vakcina! Amikor Orbán közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és azért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag az unióban, akkor megírták, hogy Orbán Brüsszelre mutogat, hárítja a felelősséget, így akarja bebetonozni a hatalmát. Két nap múlva a finn miniszterelnök közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és ezért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina az unióban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a finn miniszterelnök is Orbán hatalmát akarja bebetonozni…

Apropó, kínai vakcina!

Orbán bejelentette, hogy az ország tárgyal Kínával vakcinaügyben, és ha a magyar hatóság engedélyezi, akkor a kínai vakcina azonnal és nagy mennyiségben áll rendelkezésre. Erre elmondták, hogy Orbán meg akarja gyilkolni az ország népét, és így akarja bebetonozni a hatalmát. Pár nap múlva kiderült, a fél unió Kínában előszobázik vakcináért. Mindenesetre az Európai Néppártból egy bizonyos Peter Liese, az egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivő (hűha!) kijelentette, Európának nincs szüksége kínai vakcinára.

Aztán felharsant a kórus, hogy a magyar miniszterelnök „nyomás alá helyezte” a magyar hatóságot annak érdekében, hogy minél előbb engedélyezze a kínai vakcinát. Mert így akarja bebetonozni a hatalmát. Két nap múlva pedig megírta a Mérce, hogy „az európai uniós szervek nyomás alá helyezték az EMA-t, hogy mielőbb engedélyezzék a Pfizer vakcináját az Európai Unió tagországaiban”. Sőt: „Például Stella Kyriakides, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős európai biztosa az egyik levél szerint egy november 12-i megbeszélésen úgy fogalmazott, hogy »miután elkötelezték magukat, hogy minden tagállam egyszerre kapja meg az oltást«, a gyógyszerügynökség a késlekedése miatt »ne kényszerítse« őket arra, hogy az EMA-t megkerülve a nemzeti eljárásrendet kövessék.”

Tényleg. Mi is lenne, ha mindenféle nemzetek dönthetnének a sorsukról… Itt tartunk most. És akkor a tízmillió virológusról és farmakológusról még szót sem ejtettünk. A szlovákok meg újra letesztelik az egész országot, mert a vakcinázás „hülyeség”. Ahová nézek, kis sárga kígyók mászkálnak, lila kecskeszakállal.

 

(Bayer Zsolt, magyarnezet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezt tette 10 év gyűlölködés Szabó Tímeával – Mutatjuk

Hoppá! Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra – Videó