in ,

Bayer Zsolt: “Önöknek van ötletük, vajon miért nem írnak a máltai megállapodásról egy sort sem?

Bayer Zsolt vezércikke

Hírszerkesztés

 

Kedden reggel, fél kilenckor írom ezt a cikket. Lassan tizennyolc (18!) óra telt el azóta, hogy Máltán az olasz, a francia, a német és a máltai belügyminiszter megállapodott egymással a migránsok kvóta alapján történő szétosztásáról. Ezt a tervet fogják beterjeszteni az uniós belügyminiszterek következő tanácskozásán. Olasz javaslatra még a különbséget is eltörölték a „menekült” és a „gazdasági bevándorló” között, mostantól jöhet mindenki, jöhet az összes, és a roncstársadalmak legalját, a roncsok roncsát eztán majd megpróbálják szétteríteni az unió összes tagállamában.

Aki pedig ellenáll, aki nem hajlandó a lassú öngyilkosságra, önfelszámolásra, azt megbüntetik. Ez a megállapodás köttetett hétfőn Máltán, és nem akárkik között, de nem ám! A legnagyobbak jelentkeztek be immár nyíltan, teljes mellszélességgel Európa becstelen sírásójának szerepére: Németország, Franciaország és Olaszország.
Kérdezem önöktől, kedves olvasók: ez önök szerint hír? Önök szerint ennek van „hírértéke”? Igen? Magam is így gondolom.

Csak azért kérdezem, mert itt ülök a gép előtt, kedd reggel fél kilenckor (most már 9:35), és nézem a legelszántabban ellenzéki (valójában igazi háborús logikában működő ellenséges) sajtó portáljait.

A HVG címei: Leváltották a gyöngyöspatai iskolaigazgatót, akit feljelentettek; Fideszes fideszesnek farkasa: miért lett ennyi lázadó, saját pártja ellen induló kormánypárti jelölt?; Újabb olaszliszkai lincselő kapott milliós kártérítést; Bérház-einstand: visszavenné a bérlakásokat az Orbán-kormány. Ez az utolsó amúgy a csúcs. Ez az egyetlen cím tökéletesen megmutatja, hogy tisztességes és normális ember számára miért elviselhetetlenek ők és amit képviselnek.

Ez tehát a HVG kivonata. Máltáról semmi.

Lássuk a 444-et: Egy német bíróság betegségnek nevezte a másnaposságot (ez azért jó, mert hamarosan az egész szerkesztőség betegállományban töltheti hátralévő életét). Aztán még: Úgy locsolják a budapesti utakat, mintha kánikula lenne; Greta Thunberg kiosztotta a világ vezetőit az ENSZ klímacsúcsán; Nyomoznak a Karácsonnyal trollkodó csónak ügyében; Büntetőügyben vádlott Berki Krisztián ügyvédje.

És következzék a kedvencem, az ellenzéki újságírás abszolút csúcspontja, ahonnét már nem lehet feljebb jutni: A gyászkoporsó ellenzéktől berosszult a csövesbánat Fidesz. Azon olvasóink között, akik (akár a „cikk” elolvasása után!) meg tudják fejteni ennek a címnek az értelmét, nikkelszamovárokat fogunk kisorsolni, garantálva, hogy nevezett szamovárok el is fognak repülni a fejünk felett.

Ez tehát a 444 kínálata. Málta? Semmi. És ugyanez a helyzet a Magyar Narancsnál, szintúgy a Mércébe tömörült Lenin-fiúknál, akiknél a „Nagyobb a tét októberben, mint Orbán tökönrúgása” cím alatt fut a vezető anyag.

Önöknek van ötletük, vajon miért nem írnak a máltai megállapodásról egy sort sem ezek? Nekem van! Az ok: a kampány. Ezek 2015 óta hazudják bele a képünkbe, hogy „nincs migránsválság”, „Orbán találta ki az egészet”, s persze leginkább azt, hogy „senki sem akar kvótákat”.

És erre tessék, belép a kapun a valóság, kiakasztja a falra magát a kvótát, ráadásul a kampány kellős közepén, hogy a fene egye meg, hát mit lehet ilyenkor tenni, hát amit mindig, kussoljunk az egészről, és inkább hazudjuk azt, hogy a kormány elveszi a bérlakásokat a benne lakóktól, az elég ütős.

Igen. Ezek ilyenek. És közben el vannak ájulva saját függetlenségüktől és európaiságuktól. De semmi baj. Ahogy Európa sírásói el lesznek takarítva, úgy a becstelen, hazug, bűnözők finanszírozta revolver-újságírásnak is vége lesz hamarosan. Akkor majd „berosszulhattok a csövesbánattól”. De részvétre ne számítsatok.

 

(Bayer Zsolt, magyarnemzet.hu)

Bréking! Kórházba szállították Kövér Lászlót!!!

Pilhál beszólt Gyurcsánynak és a DK-nak