in ,

Bayer Zsolt is megszólalt a Városháza-Gateről: Tarlós esetében már a New York Times is erről cikkezne, a CNN pedig őrjöngő interjúkat készítene.

Városházi tápláléklánc

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy egy jobb képességű pávián már rájött volna két dologra:

1.    Anonymus nyilvánvalóan mindent tud.

2.    Ebből következően teljesen felesleges és kontraproduktív tagadásba menekülni, duzzogni és fenyegetőzni.

Nos, egy jobb képességű páviánnal ellentétben ők még nem jöttek rá erre, így naponta csinálnak hülyét magukból

– de ez a kisebbik baj, ugyanis legyünk őszinték, a mi szemünkben ettől függetlenül is hülyék voltak mindig.

Az igazi probléma az, hogy „a törvény szövedéke mindig felfeslik valahol”, s újra meg újra bebizonyosodik, hogy ezek ugyanazok, és ugyanazt akarják csinálni, s csinálják is. Ahogy Margaret Thatcher találóan megjegyezte: a kommunistákkal az a baj, hogy mindig kifogynak a mások pénzéből. Ez így van, s mi tegyük hozzá: ha kifogytak, akkor eladnak mindent, ami mozdítható, méghozzá gombokért, ami bejön, azt pedig felélik. Ja! Ezt úgy hívják, hogy „szociálisan érzékeny piacgazdaság”.

 

Most itt van ez a Városháza-ügy, s annak (eddigi) utolsó felvonása, a Bajnait leleplező hangfelvétel. Erre mindjárt visszatérünk, de tudják, mi a legbeszédesebb? Az önmagát függetlennek, szabadnak és európainak becézgető cselédsajtó hozzáállása ehhez az egészhez. Mert képzeljék el, mi lenne itt, ha ezeken a hangfelvételeken mondjuk egy kormánypárti politikus beszélgetne valakikkel a Városháza (vagy bármi) eladásáról, miközben Tarlós naponta megpróbálná letagadni az egészet. Elképzelték? Bizony… már a New York Times és a Politico is erről cikkezne, a CNN pedig őrjöngő interjúkat készítene. Ehhez képest mutatom a mai vezető anyagokat a cselédsajtóból:

24.hu: „De mi lesz Drazsé heréivel?” (Nem Draskovicsról szól a cikk)

444.hu: „Aki az egész országot maga mellé ültette a vádlottak padjára” (nem, nem Bajnairól szól a cikk)

HVG: „Szépen rárakódik majd az inflációra a dráguló energia”

Narancs: „A centrista vagy a zöld karakterű jelölt lesz a befutó a Momentum tisztújításán?

Ennyi talán elég is.

Mindeközben pedig a legújabb hangfelvételen Bajnai elmondja a következőket:

Gansperger Gyula neki „több mint barát”, hiszen együtt harcoltak a barikádokon. (Erről a Facebookján amúgy azt mondta, hogy Ganspergerrel „felületes a viszonya”. De most komolyan: elmennének ezzel az alakkal a háborúba, és hátat mernének neki fordítani?)

Aztán hosszan fejtegeti még az ismeretleneknek (Anonymus nyilván tudja, kik azok), hogy van szándék a Városháza eladására, de azt csak a választás után lehet intézni, mert előtte balhé lenne belőle.

Azt is megtudjuk Bajnaitól, hogy személyesen tájékozódott az ügyben, Barts Balázs van erre a feladatra kijelölve, de ő maga nem Barts Balázzsal beszélt, hanem valakivel, aki „jóval felette áll”. (Várom, hogy Karácsony rendkívüli sajtótájékoztatón fejtegesse, hogy ő minderről semmit sem tud, Bajnai is hazudik, amúgy pedig ő mélyen Barts Balázs alatt helyezkedik el ebben a komcsi-libsi hiéna-táplálékláncban…)

Bajnai arról is beszél, miszerint a Városházából szálloda, irodaház vagy lakóingatlan lehetne, bármi, amit a befektető szeretne. Amúgy – így Bajnai – ő személyesen tájékozódott ebben az ügyben. (Nyilván a portásnál vagy a vécésnéninél.)

Nagyjából itt tartunk most.

És mélységesen megértem, hogy a 24.hu ebben a lélektani pillanatban Drazsé heréiért aggódik.

Mi pedig feszülten várjuk, mi fog történni a következő napokban, a városházi tápláléklánc mely figurái fognak lebukni, és ez a teljesen ostoba, szánalmas és gyáva alak, aki jelenleg még főpolgármester, miket fog hazudozni azzal a tenyérbemászó mamikedvence-képével.

De semmi baj, mert a 24.hu számbaveheti majd a Bodri és a Buksi heréit is.

Mi pedig soha ne felejtsük el: ezeket távol kell tartani mindentől, ahol fontos dolgok dőlnek el, ahol nemzeti érdekről van szó, s ahol a jövő a tét.

Ezeket el kell takarítani.

S ha lesz egy hangfelvétel majd, ahol a Gansperger, a Bajnai meg a Gyurcsány a Parlament eladásáról értekezik, ugye nem fogunk nagyon csodálkozni?

 

 

(Bayer Zsolt, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Fricz Tamás: Karácsonynak távoznia kell

Aggódunk a holland jogállamiságért – Von der Leyen kussol