in ,

Balázsék után a DK is beleszállt a Postába! – Sivalkodik és hazudik a DK – DK: „a kormány miatt van padlón a Posta”

Már nem tudnak mit kitalálni

DK: a kormány miatt van padlón a Posta

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne kényszerítse a postai dolgozókat „kormányzati propagandaanyagok” kézbesítésére, emelje fel a fizetésüket, és ne terhelje őket külön feladatokkal.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a karácsonyt szokás szerint megelőző roham idén „szabályszerűen kiütötte” a postát. Óriási a munkaerőhiány, a dolgozók túlterheltek, a fizetések messze nem állnak arányban a munkamennyiséggel, a szolgáltatás pedig lassul és romlik – fogalmazott.

A megszokottnál is nagyobb káosz fő oka szerinte az, hogy a kormány a postai dolgozók „nyakába akasztotta” a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kihordását is. Ezzel a Magyar Postát bevonták „a kormányzati propaganda-hadjáratába”, mert a Fidesz ezzel a tízezer forintos külön juttatással reméli megvásárolni a nyugdíjasok szavazatát – jelentette ki Gréczy Zsolt.

A DK a pártok belügyének tekinti, hogy kit jelölnek miniszterelnöknek – reagált arra a kérdésre, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, már megbánta, hogy elfogadta a kormányfőjelöltséget. A hangfelvételből kiderül, a politikus maga sem biztos abban, hogy akarja-e a jelöltséget, pedig az általa stresszesnek nevezett zuglói polgármesterség adta munka még csak meg sem közelíti a miniszterelnökséggel járó feladatmennyiséget – tette hozzá a szóvivő.

A Demokratikus Koalíció önálló országos listát állít, amit Gyurcsány Ferenc pártelnök fog vezetni – felelte arra a kérdésre, hogy el tudnák-e fogadni Karácsony Gergelyt közös miniszterelnök-jelöltként. Elmondta azt is, a DK az egyéni jelöltekről korábban az Együtt-tel, a Párbeszéddel és az MSZP-vel is tárgyalt, és azon fáradoznak, hogy karácsony előtt megszülessen a megállapodás a 106 egyéni jelöltről.

MTI

(demokrata.hu)

Pedig próbálták lejáratni – Palkovics László: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

Apáti Bence: Nem bírom megszokni a libsi kettős mércét!