in ,

Baj van Pesten – Kamu Geriék elengedték a közbiztonság kérdését

Budapesten egyre szomorúbb összképet mutat magáról a higiénia és a biztonság tekintetében.

Budapesten egyre szomorúbb összképet mutat magáról a higiénia és a biztonság tekintetében. Az Örs vezér tere, a Boráros tér és Újbuda forgalmas közlekedési csomópontjait ellepték a kéregetők, hajléktalanok és garázda csoportok. Az aluljárókban bandák, drogosok és szeméthalmazok jelzik: a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali kerületek elengedték a közbiztonság és köztisztaság kérdését.

A rend és a köztisztaság sem Karácsony Gergelynek, sem Horváth Csabának, sem a zuglói baloldali képviselőknek nem fontos. Sajnos Zugló mostani és előző polgármesterei csak a saját karrierjükkel törődő politikai kalandorok, akiket semmi sem köt Zuglóhoz, és akiknek láthatóan nem fontos az ott élők biztonsága – válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére Rozgonyi Zoltán, a Zuglói Fidesz frakcióvezetője. A képviselő elmondta, az Örs vezér tere a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek.

 

A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt. Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregető bandák is megjelentek

– mondta. A BKK által márciusban megrendezett, kéthetes közbiztonsági és köztisztasági akció Rozgonyi Zoltán szerint csupán egyszeri kampányesemény volt.

Semmilyen pozitív hatása nem látható. A Főváros és a Zuglói Önkormányzat semmit sem tesz a közterületi rend és biztonság helyreállítása érdekében

– mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs állandó rendészeti jelenlét a környéken, így nincs kitől segítséget kérni a zaklatókkal szemben. A frakcióvezető szerint egyre rosszabb a környéken élők és a téren közlekedők biztonságérzete. Évek óta hitegetik a zuglóiakat a tér felújításával, de semmit sem tesznek. Csak kampányígéret volt a mozgólépcső, az időseket, mozgássérülteket, babakocsival közlekedőket segítő lift megépítése csakúgy, mint a tér burkolatának és utcabútorainak felújítása – fogalmazott. Rozgonyi Zoltán hangsúlyozta, hogy a környéken élők és közlekedők hiába kérnek segítséget az önkormányzattól a terület takarítása és a normális állapotok biztosítása érdekében, nem történik semmi. Az Örs vezér terét jellemző állapotokról egy helyi lakos úgy fogalmazott, hogy kosz, mocsok, igénytelenség és bűz jellemzi.

Néha csinálnak ott valamit, ami takarításnak nem nevezhető, mert továbbra is koszos, foltos, mocskos, büdös, igénytelen a hely, mivel a metró bejáratánál tanyázó alakok az aluljáróban végzik el a dolgukat

– panaszkodott. Egy másik megkérdezett zuglói elmondta, hogy a tinédzser korú gyermeke nem meri használni az aluljárót, mert folyamatos a garázdák jelenléte. Kiemelte, hogy állandó látképe a helynek a magukról nem tudó, dülöngélő, koszos férfiak és nők látványa, akik vagy a metró bejáratánál csoportosulnak, vagy leülnek sorban a lépcsőre, akadályozva a gyalogosokat, és ha valaki szólni merészel nekik, akkor agresszívan reagálnak. A megkérdezettek azt is elmondták, hogy a BKK-megállók is elhanyagolt állapotban vannak.

ÚJBUDÁN SEM JOBB A HELYZET

Hasonló körülmények tapasztalhatók a főváros budai oldalán, ahol például az Újbuda Központnál lévő bevásárlóközpont és piac környékét lepték el a hajléktalanok és a kéregetők, a Móricz Zsigmond téri villamosmegállókban pedig rendszeresen látni ott alvó embert. Az újbudaiak közösségi csoportjukban sorozatosan posztolnak a parkokban uralkodó állapotokról: a népszerű Bikás parkban sem ülnek már le szívesen a padokra az ott élők; a Bartók Béla utat ellepték a hajléktalanok, a BAH-csomópontnál lévő zöldfelületen pedig gyakran látni a fűben heverésző fedél nélkülieket, akik a jó idő miatt választják a közparkokat a nappali ellátó intézmények szolgáltatása helyett. Lakossági beszámolók alapján hasonló a helyzet az I. kerületi Vérmező és a Déli pályaudvar környékén, valamint a Széll Kálmán tér közlekedési csomópontjánál és a Széna téren lévő bevásárlóközpont közelében is.

A fent leírt problémáról a Magyar Nemzet megkérdezte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t (BKK), akik válaszukban azt írták: a hatóságokkal és a kerületi szervekkel együttműködve nemrégiben megtisztították a Boráros teret, illetve az Örs vezér terét is. A közlekedési központ által említett helyszíneket a lap munkatársai is bejárták, azonban az Örs vezér téren kívül a Boráros térről is elmondható, hogy folyamatos a kéregetők és az utcai életvitelt folytató emberek jelenléte. A Magyar Nemzet a fővárosi közterületek felügyeletét ellátó Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot (FÖRI) is megkereste, azonban mindeddig nem érkezett válasz.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Dől a lé – Évi 600 milliós árbevételt zsebelt be Cseh Katalin által vezetett nyomdai cég – Videó

Ujhülye még soha nem tett semmit a magyarságért – Ujhülye üzent: menjen a kormány a fenébe! – Mi is üzenünk Ujhülyének