in ,

Baj van – Párttagok cégeinek számlázhatott a kampánypénzből a Momentum

A Momentum Mozgalom zavaros pénzügyeiről közölt cikket a csütörtöki Figyelő

A Momentum Mozgalom zavaros pénzügyeiről közölt cikket a csütörtöki Figyelő. A lap szerint Fekete-Győr András pártja valószínűtlenül nagy mennyiségben rendelt a kampányidőszakban plakátot, kampányújságot. Ráadásul információik szerint párttagok cégei számláztak a Momentumnak, így hozzájuk juthatott a kampányra szánt közpénz.

 

A Figyelő cikke szerint a Momentum Mozgalom késve adta le a mintegy félmilliárd forint felhasználásáról szóló beszámolóját, ráadásul az említett számlák kiállítási, teljesítési dátumai több törvényességi kérdést is fölvetnek. A Momentum ugyanis olyan számlákat is elszámolna, amelyek kelte, vagy a fizetési határideje jóval a kampányidőszak utánra esett. A számlák alapján továbbá valószínűtlenül nagy mennyiségű plakátot, kampányújságot és szórólapot rendeltek.

A Figyelő arról is ír, a Momentum külföldi támogatásai, illetve ezek törvényessége kapcsán sem teremt világos helyzetet a párt beszámolója. A lap arról is értesült, a Momentum Mozgalom EP-listavezetője, Cseh Katalin családi vállalkozásától rendelt szolgáltatást a kampányban több százmillió forintért. A Figyelő információi szerint a párt tagjai és néhány tag barátnője a kampány előtt közös céget alapított, amely szintén számlázott a pártnak.

A Momentum nem válaszolt a Figyelő kérdéseire.

Forrás: Figyelő; Fotó: MTI

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezt látni kell! Az egyik legizgalmasabb Sajtóklub volt június 3-án – Videó

Kósa Lajos a legjobb – Videó