in , ,

Baj van! Orbán Viktor megkongatta a vészharangot – Orbán Viktor: a szankciós politika egy lépés a háború felé – Videó

A szabály az: ha háború van a szomszédban, nem érezheted magad biztonságban

A szabály az: ha háború van a szomszédban, nem érezheted magad biztonságban – fogalmazott a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor, kiemelve: nemcsak a fizikai épségünk van veszélyben, hanem a gazdaságunk biztonsága is hiányzik, a sérülékenységet és veszélyeket pedig jól mutatta a Lengyelországba csapódott rakéta.

 


Lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba

A kormányfő szerint szerint ha azt folytatjuk, amit eddig csináltunk, ha Európa úgy tekint magára, mint aki részese ennek a háborúnak, akkor egyre mélyebben vonódik majd be ebbe a konfliktusba, akkor az a veszély, amely fenyeget bennünket egyre erősebb lesz.

A miniszterelnök kiemelte:

 a szankciós politika egy lépés a háború felé.

Mint mondta, ha valaki ily módon beavatkozik egy konfliktusba, akkor állást foglal az egyik háborúzó fél mellett, és lépést tesz a háború irányába. Februárban Európa még óvatosan viszonyult a háborúhoz, majd egyre több olyan intézkedést hoztak, amelyekkel részeivé váltak a konfliktusnak.

 Lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba, nagyon veszélyes dolog, amit Európa művel. Mi békét akarunk, de rajtunk kívül senki nem követi ezt az irányvonalat

– tette hozzá. – Jó ötletnek tűnik egy szankció, igazságosnak is érezhetik sokan, de magunknak ezzel nagyobb kárt okozunk, mint Oroszországnak, akiket megcéloztunk a szankciókkal – jelentette ki.

A szankciós politikával kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt, a politika bizonyos esetekben olyan mint az otthoni életünk. Ha valami nem sikerül, akkor vagy számot vetünk, vagy utóbb a kudarc érzését úgy dolgozzuk fel, hogy máshogyan emlékezünk a történtekre. – Az önbecsapás nem segít, le kell beszélnünk az európai vezetőket arról, hogy gyermekded módon utóbb máshogyan emlékezzenek dolgokra, mint ahogy azok valójában történtek – fogalmazott.

A készülő kilencedik szankciós csomagról szólva Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország sosem támogatta a szankciókat, és sikerült is elérnünk mentesítéseket.

– Általában nem tartjuk jó európai politikának a szankciók politikáját, ha pedig meghozzák ezeket a döntéseket, ahhoz mindig ragaszkodnunk kell, hogy ránk nézve valamilyen kivételes szabályt kialkudjunk, éppen ezért a legpusztítóbb hatások alól mindig sikerült mentesítést kiharcolnunk

– hívta fel a figyelmet a kormányfő. Mint mondta, a konzultáció is ezért fontos, mert kemény harcokat vívunk az EU-ban és nagyon fontos, hogy a mindenkori magyar kormány maga mögött tudhassa a magyar emberek támogatását. Amit a magyar kormány mond, azt az egész magyar nemzet így gondolja – véli a miniszterelnök, aki szerint nagy csaták árán, de el fogja érni, hogy ha lesz kilencedik szankciós csomag például az atomenergia kérdésében, mentesítést nyerjünk.

Magyarország megvédi az érdekeit 

A gazdasági helyzetre térve a kormányfő elmondta: az újabb árstopokkal kapcsolatban ellensúlyozni igen, csökkenteni nem tudják az inflációt. Az EU-s szakcióspolitikájával kapcsolatban úgy fogalmazott: – Magyarország a számára súlyos és azonnali gazdasági hanyatlással járó intézkedések alól ki tudja magát húzni, tudunk mentesítést elérni. Például jön Magyarországra orosz gáz. Ha nem jönne, Magyarország gazdasága leállna – mutatott rá. A kormányfő ugyanakkor megjegyezte azt is: nem tudjuk kihúzni magunkat a szankcióspolitika általános európai hatásai alól, mint például az infláció. – Az inflációt politikai döntések idézték elő, mint például a szankciók. Ez nem egy közgazdasági folyamat állítja elő. Politikai döntések idézték elő. Ennek a következménye a magas infláció, az energiaválság – tette hozzá.

Magyarország azt nem tudja célul kitűzni, hogy érinthetetlen sziget legyen az EU-n belül – mondta. Magyarország azt tudja kitűzni, hogy az elemi érdekeit megvédi, az uniós politika hatásait pedig csökkenti. 

–  A kormánynak van egy akcióterve, amelynek része az árstop rendszere, a benzinársapka, a rezsicsökkentés, amellyel minden család havi 180 ezer forint kedvezményt kap – tette hozzá.

Mint mondta, két lehetősége van egy kormánynak: az első dolog, hogy nem intézkedik, miután kívülről jön a baj, várja, hogy elmúljon. Vagy megpróbálja elhárítani a bajt. A miniszterelnök szerint ilyenkor aktívnak kell lenni és cselekedni kell.

A gazdasági növekedésre vonatkozó kérdésre a miniszterelnök úgy válaszolt, a koronavírus-járvány után gazdasági növekedést tapasztaltunk, a háború azonban negatív hatást hozott magával, ezért látunk csökkenést, de a recesszió az összes európai országot fenyegeti.

Magyarország ebből szeretne kimaradni, szeretnénk megőrizni a teljes foglalkoztatottságot, az EU-átlagot meghaladó növekedést, de fontos a nemzetegyesítés, a családok támogatása.

– Ezekben az ügyekben nemhogy nem akarunk hátra csúszni, de pozitív, előremutató intézkedéseket akarunk hozni, ezekről majd decemberben adunk további tájékoztatást – jegyezte meg a miniszterelnök. Hozzátette, nem szabad, hogy elhatalmasodjon rajtunk az a gondolkodás, hogy a legfontosabb céljainkat fel kell adni. Több olyan intézkedést hoztunk, amelyek a vállalkozásokat, a turizmust és minden fontos területet igyekszünk támogatni és elviselhetővé tenni a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetet.

Nemcsak a transzformátor állomás kilövése és a szállítmányok megbénulása a fontos, idén választás volt és új kormányt alakított a kormányfő. Amikor azt megalakította, nem voltak még szankciók. Ezért az akkori helyzetnek megfelelő munkamegosztásban állították fel a kormányt – magyarázta Orbán Viktor. Úgy folytatta, azóta megérkeztek a szankciók, amelyek következtében az energiaválság nem ideig-óráig lesznek velünk, hanem hosszabb ideig velünk élnek majd, ehhez alkalmazkodni kell a kormány szerkezetét tekintve is. Az energia ilyen terület, ennek a felelősségi viszonyok tekintetében is meg kell jelennie a kormányzatban.

Most néhány évig mindenképpen szüksége van Magyarországnak az energiahelyzetért felelős önálló energiaügyi minisztériumra 

– hangsúlyozta a kormányfő. Szavai szerint a hadsereg megerősítésének kulcskérdése a hadiipar, amit most építünk újjá, ez a második legfontosabb feladat, ezért

Palkovics miniszter utat arra kérte fel a miniszterelnök, hogy álljon a magyar hadiipar élére.

Aki a zenészt fizeti, az rendeli a nótát 

A tél közeledtével a kormányfő arról is beszélt, hogy energia szempontjából az idei megoldottnak tekinthető, mivel elegendő energiaforrást tároltak be. Ellátásbiztonsági szempontból fél évre rendben vagyunk, tavasszal viszont a tározókat újra kell tölteni. Ez egész Európa számára kihívás lesz. Mi könnyebb helyzetben vagyunk, mert kiharcoltuk magunknak a mentesítést. Tavasszal – ha a déli áramlat működik – déli irányból fel tudjuk tölteni a tározóinkat. Az árak közben az egekben vannak. Növelni kell a következő években saját erőből, az itthon előállított energia mennyiségét – mondta.

A dollárbaloldallal kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, a titkosszolgálatokért felelős intézmények vezetőinek véleményét meg kell hallgatnia a dokumentumok feloldásával kapcsolatban. Megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldalt külföldről fizetik. A miniszterelnök szerint ezen a ponton az a kérdés merül fel, hogy mit kértek cserébe az amerikaiak ezért a pénzért.

Aki a zenészt fizeti, az rendeli a nótát. A kérdés az, hogy honnan rendelték meg a nótát, ki fizette, és mit kellett teljesíteni

– tette hozzá. Egy futballcsapat mezén fel vannak tüntetve a szponzorok, tudom ki van a csapat mögött. A baloldal ezt a gyakorlatot még nem sajátította el. Ez hiba – zárta gondolatait Orbán Viktor.

Origo/HírTV

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Budapest főpolgármestere egy idióta – Úgy néz ki a hibbant főpolgármester már nem engedi vissza az autókat a Lánchídra – Videó

Kezdődik! Kamu Geri hamarosan bevezeti Budapesten a 30 km / órás közlekedést! Akarjuk mi ezt???