in ,

Baj van odaát – Olaf Scholznak nekiszegezték a kérdést: „Tényleg fel akarja áldozni a hazáját?”

Nem tette zsebre Olaf Scholz német kancellár azt a nyílt levelet, amelyet egy kerületi szakszervezet írt Németország kormányfőjének

Nem tette zsebre Olaf Scholz német kancellár azt a nyílt levelet, amelyet egy kerületi szakszervezet írt Németország kormányfőjének. „A nagy többség nem hajlandó feláldozni nehezen megkeresett életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!” – olvasható a levélben.

 

Akarsz-e az a kancellár lenni, aki tönkretette Németországot? Tényleg fel akarod áldozni a hazádat?

– tette fel a kérdést egy kézműves-szakszervezet egy nyílt levélben, amelyet több mint egy tucatnyian írtak alá.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tudósítása szerint a levélben felszólították a kancellárt, hogy állítsa le az Oroszország elleni szankciókat, és törekedjen inkább arra, hogy részt vegyen a béketárgyalásokban.

„Mi, kézművesek a vásárlóinkkal folytatott számos beszélgetésből tudjuk, hogy a nagy többség nem hajlandó feláldozni a nehezen felépített életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!”

– olvasható a kézműves mesteremberek levelében. Bár a szakszervezet elítéli és az ENSZ Alapokmánya 2. cikkének egyértelmű megsértéseként bírálja Oroszország Ukrajna elleni támadását, leszögezte, hogy a németek számára fontosabb az, hogy aggódnak a gyermekeik, az unokáik jövőjéért, és aggódnak a vállalkozásaik fennmaradásáért, valamint az országuk biztonságáért.

 

 

Az aláírók kételkednek abban, hogy Ukrajna olyan állam, amelyért érdemes Németországot elpusztítani. Ennek során a Transparency International kiadványára hivatkoznak, amelyben Ukrajna 2021-ben a 122. helyen állt a korrupcióban – egyetlen más európai ország sem szerepelt rosszabbul. „És ezért akarod kockáztatni Németországot?”

– tették a fel a kérdést a kézművesek a kancellárnak, akik végül azt is megjegyezték: ha az árak tovább emelkednek, akkor az átlagos bért keresők hamarosan már nem lesznek képes fizetni a megélhetési kiadásaikat. Akkor még a teljesen normális, szükséges kézműves-szolgáltatások is megfizethetetlenné válnának – ami viszont elbocsátásokhoz és üzletek bezárásához vezetne.

A történtekről eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

 

 

 

Bravó! Tovább drágul az áram Szerbiában

Szent Istvánhoz hasonlítja saját magát egy olyan főpolgármester, aki ateista, és szétverte Budapestet