in ,

Baj van – Az ÁSZ felfüggesztette a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatását

A törvényességgel nem sokat foglalkozó mikropártok, a Momentum és a Párbeszéd is elbukni látszik a költségvetési támogatását

A törvényességgel nem sokat foglalkozó mikropártok, a Momentum és a Párbeszéd is elbukni látszik a költségvetési támogatását, mivel elfelejtettek elszámolni a választási kampányköltségvetésükkel.

 

 

A Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért párt nem teljesítette a számvevőszéki törvényben előírt közreműködési kötelezettségét a kampánypénzek ellenőrzésével kapcsolatban, ezért a számvevőszék a költségvetési támogatásuk felfüggesztését kezdeményezte – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az intézkedés mindkét párt esetében hatályban van – olvasható a számvevőszék közleményében, amelyet azt követően írt, hogy egy internetes lap beszámolt a vizsgálatról.

Közlésük szerint október 4-én kezdeményezték a két politikai szervezet támogatásának felfüggesztését.

A számvevőszék a pártok együttműködési kötelezettségéről a többi között azt írta: a székhelyükre címzett iratokat fogadniuk kell, és nem mentesíti a pártokat a jogszabály betartása alól, hogy székhelyük megváltozik, folyamatosan biztosítaniuk kell az iratok átvételét – szerepel a kommünikében.

Utalnak az Index cikkére, amely szerint a Momentum október 7-én új székhelyre költözött, rámutatnak ugyanakkor arra, hogy a párt már ezt megelőzően sem vette át az ÁSZ ellenőrzésével kapcsolatos hivatalos értesítéseket. „Továbbá ellentétben a cikkben tett állítással

a Momentum nem bocsátott az ÁSZ rendelkezésére semmilyen a kampánypénzek szabályszerű felhasználását igazoló bizonyítékot, szerződéseket, számlákat, bizonylatokat”.

Lehet, hogy azért nem tudnak elszámolni az állami támogatással, mert füstgránátra költötték a pénzt

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A számvevőszék tájékoztatása szerint az idei országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése folyamatban van, köztük a két említett párt költéseinek ellenőrzése is. Az ÁSZ értékeli a két párt észrevételeit és ez alapján a megállapításait jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra.

Az ÁSZ leszögezi: az ellenőrzött szervezetek részére megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások nem nyilvánosak, azokat kizárólag az ÁSZ jogosult nyilvánosságra hozni. Aki mégis nyilvánosságra hozza azokat, jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ezért az ÁSZ a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul.

(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Az index.hu már a rendőröket lázítja – Ez bűncselekmény!!!

Most kaptuk: Az ország hülyéi – Videó!