in ,

Azzal, hogy Nagy Ervin kiállt Magyar Péter mellett, jegyet váltott egy vakvágányon robogó vonatra – Bognár Zsolt jegyzete

Nagy Ervin! A vélekedés és egy bizonyítható tény között nincs átjárás.

Nagy Ervin! A vélekedés és egy bizonyítható tény között nincs átjárás. Vagy-vagy
A vélemény szabad, mondjuk gyakran. Azok találkozási szempontjából Nagy Ervinnel nincs közös metszéspontom.
Rögzítsük ezt már az elején.

Miután kettőnk politikai világlátása fényévekre található egymástól, így teljességgel értelmetlen lenne győzködni egymást arról, hogy egy adott helyzet valóságát a te, avagy az én meggyőződésem fedi-e, éppen ezért egyetlen példát engedj meg számomra, hogy azzal szemléltessem, mi a legnagyobb különbség a hozzád hasonlatos balos haladárok és a konzervatív oldal képviselőinek narratívája között.

Rogánozhatsz napestig Varga Juditot ekéző megszólalásaiddal és akár országos hakni körutat is szervezhetsz magadnak ezzel, de jegyezd meg alábbi észrevételeimet.
Magyar Péter mellett tettél hitet. Szíved joga. Ugyanígy viszi veled a lelkesedés most azokat is, akik pufferét adják meggyőződésnek álcázott, de nyilvánvaló, minden mást felülíró kormánybuktatási szándékotoknak.
Viszont!

Köztünk és köztetek engedj meg számomra annyi különbségtételt – kérlek értsd most jól, tehát csupán teoretikusan, a feltételezés szintjén maradva – hogyha Dobrev Klára mondjuk coming -outolna családi ilyen-olyan drámájával és saját árnyékminiszterelnöki pozícióját feladva célul tűzné maga elé, hogy levezényel egy Magyarországhoz méltó ellenzékváltást, valamint még azt is hozzátenné, hogy a jövőben a Fidesz szekerét kívánja tolni, nos ez esetben a szuverén gondolkodású jelenlegi kormány többségnek az utolsó utáni gondolata se lenne az, hogy beemelje őt bármely döntési pozícióba és hogy Dobrevet ,,ígéretnek” nevezze, ahogy azt te tetted Magyar Péter esetében.

Nálunk ugyanis nem érvényes az ,,ellenségem ellensége a barátom” érvelési mechanizmusa. Te meggyőződésem szerint jegyet váltottál erre a vakvágányon robogó vonatra és még senki nem szólt, hogy a kocsit, amiben ülsz, adott pillanatban a jelenlegi masinisztád lelkiismeret furdalás nélkül leakaszthatja a nemhogy kormányt, de még vágányt váltani se képes mozdonyáról.
Ebben az esetben hiába kiabálsz majd Salamon Béla szavaival, hogy:
Lepsénynél még megvolt!
Na, az lesz számodra az igazi KO és ahhoz még Árpa Attilára se lesz szükséged.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 
 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Lebuktatta Ungár Péter a főpolgármestert: kiderült, hogy Kamu Genya közpénzből folytat pártpolitikai kampányt

Ettől a listától felrobbant az internet – Magyar Péter 10 legnagyobb hazugsága