in , ,

Az utolsó napok – A franciák háromnegyede elégedetlen Macron teljesítményével

Macron népszerűsége ismét csökkent

Macron népszerűsége ismét csökkent. Az adatok már egy tendenciát mutatnak, amely szerint a franciáknak mindinkább elege van az elnök politikájából.

 

A legújabb közvélemény-kutatást a Journal du Dimanche megbízása alapján az Ifop készítette. A francia elnök támogatottságát mérő kutatás már azután készült, hogy elkezdődött a közelmúlt egyik legnagyobb tüntetéssorozata, amelyben a franciák az üzemanyagok árának emelkedése miatt tiltakoztak. Az emelés amiatt következett be, hogy Macron növelte az üzemanyagok után fizetendő környezetvédelmi adó mértékét.

Az Ifop adatai elképesztő dolgokat mutattak meg:

a franciáknak mindössze 4 százaléka „nagyon elégedett” Macron teljesítményével.

És mindössze 21 százalékuk „elégedett” az elnök politikájával – írja az AFP-re hivatkozva a Breitbart.

Az elégedetlenek tábora óriási: 34 százalék „többnyire elégedetlen” és 39 százalék „nagyon elégedetlen” az elnök teljesítményével.

Az adatokat november 9. és 17-e között vették fel, 1957 ember megkérdezésével.

Az előző elnök produkált hasonló adatokat: Francois Hollande elnöki időszakának ugyanezen szakaszában 20 százalékon állt, vagyis ennyien vélték előnyösnek az akkori elnök politikáját. Nicolas Sarkozy ugyanekkor még 44 százalékon állt.

Hetekkel ezelőtt indult el az úgynevezett sárga mellényesek mozgalma. A nevüket a láthatósági mellényről kapták, amelynek a hátuljára és az elejére különböző szlogeneket írtak, amelyekben többnyire az elnök távozását követelik. Az alulról szerveződő mozgalom a hétvégén mutatta meg erejét, amikor több százezer francia tiltakozott részleges vagy teljes útlezárásokkal az adóemelések ellen.

Macron azonban kijelentette, hogy nem hátrál meg.

 

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Nem stadion! – Hárommilliárd forinttal megemelték az Otthon Melege Program keretösszegét

Kész, vége – Demeter Márta NATO parlamenti közgyűlésből való visszahívását kéri a honvédelmi bizottság