in ,

Az undorító főpolgármester megvétózza az Atlétikai VB-t

Karácsony Gergely a közösségi oldalára feltöltött videóban azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonják vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulást.

Karácsony Gergely a közösségi oldalára feltöltött videóban azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonják vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulást. Mint mondta, a kormány nem tartotta magát a 2019-es megállapodáshoz, ami a Diákváros megépítésére vonatkozott, helyette a terület nagy részét a Fudan Egyetem foglalná el.

Videóban jelentkezett be a főpolgármester a Nagyvásártelep mellől, ami a Diákváros egyik fő épületeként újult volna meg.

Többek között ezt a területet is átadná a kormány a Fudan Egyetem megépítéséhez. A Diákváros megépítését az a 2019-es megállapodás tartalmazza, amit a Fővárosi Önkormányzat kötött a kormánnyal, ennek értelmében a kormány megkapja az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulást, a főváros pedig a Diákváros megépítését. A kormány viszont megszegte ezt a megállapodást.

– mondta el a főpolgármester. Egy korábbi cikkben részletesen is beszámoltunk arról, hogy megjelent a Diákváros és a Fudan Egyetem létrehozásáról szóló törvényjavaslat, melyből részletekbe menően kiderül, hogy mely területek tartoznának az egyetemhez és a Diákvároshoz. A törvényjavaslatokban meghatározott pontos helyrajzi számok alapján kirajzolódik, hogy mely állami területeken épül a Diákváros (zölddel) és hol épülnek a Fudan Egyetem kampuszai (pirossal, az ehhez a területhez tartozó téglalap alakú épület a Nagyvásártelep épülete). Utóbbinál a legnagyobb, központi terület nagyságrendileg 120 ezer négyzetmétert tesz ki.

 

terkep-egyetem-es-diakvaros-452178

 

 

A videóban Karácsony Gergely végül elmondta:

A szeptember 1-ei Fővárosi Közgyűlésnek azt javaslom, hogy Budapest főváros vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

 

(portfolio.hu)

 

 

Add tovább!

Ez izgi lesz! Európa jövőjéről vitatkozik Orbán Viktor a jövő héten

Akcióban a baloldal: egy MSZP-s érdi bizottsági tag lelövetné Gulyás Gergelyt