in ,

Az új lengyel miniszterelnök szintén elutasítja a kvótákat – ő sem a migránssimogató libsik barátja

Mateusz Morawiecki egy pénteki interjúban arról beszélt, hogy Lengyelország nem engedi meg, hogy a menekültelosztási kvóta kapcsán zsarolják.

Az új lengyel miniszterelnök szintén elutasítja a kvótákat

 

Mateusz Morawiecki egy pénteki interjúban arról beszélt, hogy Lengyelország nem engedi meg, hogy a menekültelosztási kvóta kapcsán zsarolják.

Morawieckit péntek délután, Beata Szydlo kormányfő lemondását követően bízta meg Andrzej Duda államfő az új lengyel kormány alakításával. Ezután adott egy több témára kitérő interjút egy katolikus televíziónak — írja az MTI.

 

Az európai migrációs válsággal kapcsolatban Morawiecki felidézte, hogy az Európai Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba léptette a kvótaügyben Varsóval szemben is elindított kötelezettségszegési eljárást, azért, mert nem hagyja magára kényszeríteni a menekülteket.

Lengyelország nagyszámú menekültet fogadott Ukrajnából”

— mutatott rá, majd hozzátette:

nagyon csúnya fenyegetésnek tartom, hogy egyes nyugati politikusok kilátásba helyezték az uniós alapok megcsonkítását  a  menekültbefogadási kvótát nem teljesítő országok számára. Nem engedjük meg, hogy ilyen módon zsaroljanak.”

A kormányfőjelölt többek között elmondta: szeretné már a jövő hét elején összeállítani az új kormányt, a jelenlegihez nagyon hasonló, szinte azonos összetételben.

Igazából nagyon jól értékelem a miniszterek munkáját (…), amennyiben szükség lesz valamiféle változásokra, akkor ezeket nem elhamarkodottan kell megvalósítani”

— mondta Morawiecki, aki ezzel gyakorlatilag megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a pénteken formálisan lemondott régi kormány szinte eredeti összetételben folytatja munkáját legalább január elejéig.

 

Lengyelország egy nagyon büszke, fontos, nagy ország és még nagyobb lesz  a különböző család- és demográfiatámogatási programoknak köszönhetően”

— hangsúlyozta.

Teljes támogatásáról biztosította a lengyel közép- és kisvállalatokat, melyeket a gazdasági növekedés motorjaként jellemzett.  Sikernek nevezte,  hogy idén az EU-viszonylatban teremtett új munkahelyek kétharmada Lengyelországban keletkezett, valamint azt is, hogy a külföldi beruházók saját technológiákat hoznak, és a lengyel vagyon kiárusítása nélkül teremtenek munkalehetőségeket.

(Bácskai Balázs, 888.hu)

Ez a 2018-as választások tétje. Mutatjuk…

Indulhat a sivalkodás Brüsszelben: a lengyelek megszavazták az igazságügyi reformjukat