in ,

„Az ügy morálisan elfogadhatatlan” – nem csitul a botrány a Gyurcsány-párt színházjegy-mutyija körül

Nagyon nagy a botrány

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a politikai felelősség kérdése egyértelműen felvetődik, „az átlagembernél sokkal tehetősebb baloldali politikusoktól pedig arcátlan, hogy elvárják, hogy kedvezményes jegyeket igénybe véve nézhessenek meg színházi előadásokat”.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, sajtóhírek szerint jelentős kedvezménnyel kaphatnak jegyet a Demokratikus Koalíció tagjai a fővárosi fenntartású Katona József Színházban a novemberi előadások jegyáraiból.

 

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek:

„Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!” – állt egy nyilvánosságra került levélben.

A hír kirobbanása óta már több színházi és kulturális szereplő is kommentálta a történteket – Vidnyánszky Attila bicskanyitógatónak, Kálomista Gábor aggályosnak, Jordán Tamás pedig helytelennek nevezte a helyzetet.

 

Az alkotmányjogász is elítélte a színházjegy-mutyit

Ifj. Lomnici Zoltán a Katona József Színházban kirobbant jegybotrány kapcsán az Origónak nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy

a politikai felelősség kérdése egyértelműen felvetődik.”

Mint fogalmazott: „az ügy morálisan elfogadhatatlan, az átlagembernél sokkal tehetősebb baloldali politikusoktól pedig arcátlan, hogy elvárják, hogy kedvezményes jegyeket igénybe véve nézhessenek meg színházi előadásokat” – tette hozzá. Ifj. Lomnici, aki szerint ebből is látszik, „hogy ők nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak”.

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt reakciója a Katona József színház DK-s botrányára

Kamu Geri arról sem tudott, hogy miért kapnak kedvezményes jegyeket Gyurcsány Ferenc pártkatonái?