in ,

Az RTL-en Baló György és egy MSZP-s akarta becsicskítani a Fideszes Gulyás Gergelyt – NEM sikerült!

Baló György műsorában vitatkozott egymással Gulyás Gergely, a Fidesz, illetve Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Ám Gulyásnak nemcsak a szocialista politikussal, hanem a műsorvezetővel is meg kellett küzdenie. Végül bármennyire is szerették volna vitapartnerei együttes erővel szétszedni Gulyást, a politikus állta a sarat.

Baló György műsorában vitatkozott egymással Gulyás Gergely, a Fidesz, illetve Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Ám Gulyásnak nemcsak a szocialista politikussal, hanem a műsorvezetővel is meg kellett küzdenie. Végül bármennyire is szerették volna vitapartnerei együttes erővel szétszedni Gulyást, a politikus állta a sarat. 

A kerítés addig állni fog, amíg a migrációs válság tart – ebben legalább egyetértett Tóth Bertalan és Gulyás Gergely az RTL Klub csütörtök esti, Magyarul Balóval című műsorában. A szocialista frakcióvezető elmondta: hosszú távon, akár évtizedes távlatban is számolni kell a migrációs veszéllyel, ezért indokoltnak tartja a kerítés megtartását. Gulyás hozzátette, nagy öröm számára, hogy az MSZP eljutott odáig, hogy a korábban még „feleslegesnek” ítélt kerítés már szerintük sem felesleges. Baló érezhetően Gulyás ellen ment, belekötött kicsit a Soros-terv kapcsán a Fidesz frakcióvezetőjébe, és kifejtette, nincs olyan Soros-terv, amely Magyarországra veszélyt jelent. Baló úgy vélte, a nemzeti konzultáció kérdései nincsenek összhangban mindazzal, amit Soros György publikált. A műsorvezető szerint ha a migránsoknak biztosított segély állami segély, akkor az EU-s beruházások is azok. Nem világos, hogy ez a gondolat hogyan született meg, és jól láthatóan Gulyás sem értette a furcsa felvetést.

Tóth Bertalannak minden felfoghatatlan volt, amit a kormány csinál és állít. Úgy vélte, a Fidesz „cikkeken lovagol”, és az azokban leírtak alapján juttat el baráti médiavállalkozásoknak különböző pénzeket. Ezután, persze, bedobta a letelepedési kötvényeket is, amelyekkel állítása szerint a Fidesz húszezer külföldi letelepedését biztosította. Erről viszont Gulyás azt mondta, az összehasonlítás nincs rendben, hiszen azok, akik letelepedési kötvényhez jutottak, előtte háromféle nemzetbiztonsági átvilágításon mentek keresztül. Gulyás a migrációval kapcsolatban elmondta, semmi baj nincs a bevándorláspárti gondolkodással, de a magyar kormány úgy érzi, hogy az országnak erre nincsen szüksége. Hozzátette: minden országnak joga van maga dönteni ebben a kérdésben.

Gulyás Gergely

Soros-idézetek pró és kontra

Tóth Bertalan végig jéghideg profizmust színlelt, és próbált nyugodtnak látszani, ez persze az értelmes felvetések rovására ment, és az egész inkább egy általános iskolás tesiöltözős kötekedésre hasonlított. Baló egyébként ebben kitűnő partnernek bizonyult, a beszélgetés során végig Soros Györgyöt védte, kifejtette például: nem igaz, hogy a milliárdos a határok lebontásával korlátlan migránst fogadna be, és egy kontextusából kiragadott Soros-idézetet is felhozott, mely szerint „Európának vissza kell szerezni az ellenőrzést a határai fölött”. Gulyás erre szintén egy Soros-idézettel reagált:

Olyan kötelező mechanizmust kell bevezetni, amely minden tagállam számára..

– ezt Gulyás nem tudta végigmondani, ahogy sok más gondolatát sem, mert vagy Tóth vagy Baló fojtotta belé a szót. Próbálták egy darabig ütni a vasat, és bebizonyítani, hogy Soros György álláspontja már sokat változott a migráció és a migránsok számának kérdésében, amiből azt szerették volna kihozni, hogy a nemzeti konzultáció valótlanságokat állít. Gulyás erre reagálva elmondta: nem az a lényeg, hogy Soros György mit gondol, hanem az, hogyan állunk jelen pillanatban a migráció kérdésével kapcsolatban. Hozzátette:

A magyar kormány lépései következetesek voltak, és ezzel sikerült szavatolni az ország biztonságát.

Tóth Bertalan

Tóthék visszaadnák, amit ők vettek el

Tóth Bertalan a nyugdíjasok nehéz helyzetét is ki szerette volna tárgyalni, felvetette, hogy több tízezren élnek ma Magyarországon 50-60 ezer forintos nyugdíjból. Tóth éppen csak nem morzsolt el egy könnycseppet, de jól láthatóan elkezdett nagyon aggódni a nyugdíjak felzárkóztatása miatt. Gulyás Gergely elmondta, ő maga is örülne, ha többet kaphatnának a nyugdíjasok, a kormány pedig azon dolgozik, hogy javuljon a helyzet. A sehová nem vezető nyugdíjjal kapcsolatos vita egy adott ponton komédiába fulladt, amikor Tóth Bertalan közölte, ők bizony visszahoznák a 13. havi nyugdíjat, amit egyébként korábban éppen ők vettek el. De mindegy. Gulyás odaszúrt egyet azzal, hogy felhozta, 8 éves szocialista kormányzás alatt nem volt olyan időszak, amikor a költségvetés egyensúlyban lett volna, amit az MSZP frakcióvezetője a gazdasági válsággal próbált erőtlenül megmagyarázni.

Baló és Tóth a költségvetés és a gazdaság kapcsán is próbált belekötni a kormány tevékenységébe, Gulyás azonban megnyugtatta vitapartnereit, hogy a gazdaság jó állapotban van, 700 ezer emberrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010 előtt, ebből pedig alig 150 ezer ember a közmunkás. 

Oktatásegészségügy…

Közben megpróbálták bebizonyítani, hogy az egészségügyből és az oktatásból is hatalmas pénzek hiányoznak, arra azonban már nem tudtak mit reagálni, hogy egy orvos ma jóval többet keres, mint a Fidesz kormányzása előtt. Tóth Bertalan ekkor megint értetlenkedésbe kezdett. Azt nem értette, miért hagyta el olyan sok ember az országot, de innen valahogy rákanyarodott a lakosság leszakadó rétegeire, például a kisnyugdíjasokra. Gulyás ismét megnyugtatta vitapartnereit, hogy a kivándorlás mértéke lassul, a visszaköltözés üteme pedig felgyorsult, úgyhogy nincs ok az aggodalomra. Ezután az ellenzéki vélemények hamar kifulladtak. Tóthék inkább felhozták ismét a hiányzó pénzek problémáját, amelyre a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: többet költ a kormány egészségügyre és oktatásra, mint eddig bármikor.

A vita végén Tóth Bertalan jelezte: felmondaná a paksi projektet, és népszavazást kezdeményezne az ügyben. Gulyás erre azt válaszolta: 2014-ben kötötték meg a szerződést Paks II. ügyében, a kérdésben pedig a választópolgárok azzal, hogy abban az évben a Fideszre szavaztak, meghozták a döntésüket, és 2018-ban ismét lehetőségük lesz ezt megtenni. 

 

(pestisracok.hu)

Kovács Andrea becsicskította Simicskát

A libsik már előre fosnak – Nógrádi: Kurz győzelmével Orbán Viktor és Magyarország is egy új szövetségest nyerhet