in ,

Az összes magyar gazdát megfenyegette Bige László – Felháborító, ahogy Bige László fenyeget – az agrárkamara vezetője a Mandinernek

Győrffy Balázs elmondta: a GVH szerint kartellező Nitrogénművek vezetője fenyegetésnek beillő nyilatkozatot tett a gazdák irányába, miszerint idén csak egy napig tervezik kiszolgálni a magyar vevőket.

 

„A műtrágyaárak drasztikus emelkedése az egész agráriumot megrengette. Az áremelkedésnek számos összetevője van, leginkább a nitrogéntartalmú műtrágyák előállításához nélkülözhetetlen – a költségek legnagyobb részét adó – földgáz drágulása, amely az előző év ugyanezen időszakához képest több mint tízszeres áron cserél gazdát a tőzsdén. Mindemellett a hazai piacot a műtrágyakartellezés is megingatta, ami több tízezer gazdának és fogyasztók millióinak okozott felbecsülhetetlen károkat” – nyilatkozta a Mandinernek Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Rámutatott: a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy

a Nitrogénművek és vállalkozáscsoportja éveken át jogsértően, példa nélküli mértékben akadályozta az árversenyt, valamint a konkurenciát.

A Fobres idei rangsora szerint Magyarország 12. leggazdagabb embere, Bige László érdekeltségét 11 milliárdos bírsággal sújtotta a GVH, az üzletember vállalkozáscsoportja ugyanis éveken keresztül jogsértően törekedett a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Vagyis kartellezett. A vesztegetési és hűtlen kezelési vádakkal is szembenéző Bige tagad, ezzel párhuzamosan pedig egyre nyíltabban áll ki az ellenzéki pártok, illetve Márki-Zay Péter mellett. A baloldali miniszterelnökjelöltet anyagilag is támogatja.

 

 

 

(Kacsoh Dániel, mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Ha Jakab tényleg trükközött, minimum két évet kaphat – És még ennek van pofája pereskedni!