in ,

Az MKB Bank feljelenti a Magyar Nemzetet rágalmazás miatt

Bajban van Gömböc

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t kedden.

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált “alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, amely a kormánypárti politikusok részére a nyertes uniós pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett. Az FBI-nak az írás szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel. A tranzakció készpénzben történhetett, alkalmanként néhány millió eurós összegben – írta a Magyar Nemzet.

Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amely súlyosan sérti a pénzintézet üzleti jó hírnevét.

Hangsúlyozták, hogy az elmúlt három évben, szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek mintegy 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében. A bank megfelel az Európai Unió negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének – hangsúlyozta az MKB Bank hozzátéve: a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, és ahhoz kapcsolódó rendeletek szerint járnak el.

Forrás: MTI; Vezető kép: HVG
(pestisracok.hu)

 

A HVG megint sivalkodik és a mindenszo.hu-val foglalkozik – Az álhíroldal HVG leálhíroldalazta a mindenszo.hu-t

Vona Gábor és a tehénszar – Videó