in ,

Az evangélikus egyház vizsgálatot indít Donáth László zaklatásos ügyei miatt

Kivizsgálja a Magyarországi Evangélikus Egyház azokat a panaszokat

Kivizsgálja a Magyarországi Evangélikus Egyház azokat a panaszokat, amelyek Donáth László lelkész zaklatásos ügyével kapcsolatban kerültek napvilágra – írja a hvg.hu. Olyan személyes megkereséseket kaptak, amelyek “egyházkormányzati intézkedéseket tesznek szükségessé”.

Tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez a Magyarországi Evangélikus Egyház Donáth László lelkész magatartásával kapcsolatban, amelybe bevonják az érintett feleket és a gyülekezeteket is. Hétfői közleményük szerint ezt az északi egyházkerület elnökségéhez érkezett személyes megkeresések teszik szükségessé. A kommüniké szerint – amelyet Fabinyi Tamás püspök és Fábri György egyházkerületi felügyelő jegyez – az elnökség szorgalmazza a panaszok alapos kivizsgálását.

Mindezt Krisztus ügye és az emberi méltóság védelme melletti mély elkötelezettségünk alapján tesszük, ahogyan ez a 2019. február 22-i zsinati ülésen az elnök-püspöki székfoglalóban is elhangzott. Zéró toleranciát hirdetünk: ha szükséges, meg kell tennünk az előírt egyházjogi lépéseket, nagy intenzitással kell odafigyelnünk az áldozatok hangjára, és lelkigondozói segítséget kell nyújtanunk nekik.

Az egyház emellett azt kérte, hogy a lehetséges áldozatok személyiségi jogainak és méltóságának védelmében mások vélt vagy valós fájdalmát, traumáit ne használja fel senki eszközként politikai kommunikációs célokra.

A TV2 Tények című műsora számolt be először arról, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő apja ellen zaklatás miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy feljelentés alapján június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés miatt. A rendőrség azt is jelezte, hogy névre szóló megerősítést nem közölnek.

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az MSZP-nek ezzel vége – Több erős ember is lelépett az MSZP-ből

Rendben van a magyar oktatás! Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén