in

Az EU lefosta a saját bokáját, és bunkert épített magának: titkos bunker készül az Európai Unió vezetői számára.

Bunkerbe vonul az EU

Titkos bunker készül az Európai Unió vezetői számára. A létesítményre állítólag azért van szükség, hogy az orosz ügynökök ne hallgathassák le őket. A bunkerbe ezért csak olyanok léphetnek majd be, akik teljes biztonsági ellenőrzéseken estek át.

A védett tanácskozóterem várhatóan száz férőhelyes lesz, összesen 34 vezető politikusnak alakítanak ki helyet, és rajtuk kívül az ő segítőik, a protokoll- és a technikai, valamint a kiszolgáló személyzet léphet csak be. A 34 vezető politikusi szék már az EU bővítésének szól, hiszen egyelőre 27 hely is elég lenne, ám az unió várhatóan újabb tagországokkal bővül majd a következő években – írja a Mandiner.

Annak, aki bemegy a terembe, át kell esnie egy biztonsági ellenőrzésen, amelyen azt is igazolnia kell, miért tartózkodik a teremben. Ez alól még a vezetők sem kivételek, mint ahogy nekik is kint kell hagyniuk minden elektronikus eszközüket: a laptopokat, a mobiltelefonokat és az okosórákat, sőt, még a hallássegítő eszközöket is. A terem teljesen el lesz zárva az internettől, de a bent tartózkodók tudnak kommunikálni majd a külvilággal. Az egész termet egy, a NATO által hitelesített elszigetelőketrec veszi majd körül, amely megakadályozza, hogy bárki illetéktelen hallgatózzon.

 

A bunker várhatóan 2024-ben készül el, és összesen nyolcmillió euróba kerül a kivitelezése. A pontos helyszín még nincs eldöntve, de várhatóan nem lesz messze a jelenlegi üléstermektől, hogy a politikusok kényelmesen járhassanak ki és be. A termet minden ülés előtt és után is „átvilágítják”, ahogyan az oda bevitt tárgyakat, még a dekorációt, például a virágokat és az élelmiszert is. A bunkerben nem a kényelem lesz a legfontosabb, de azért egy elfogadható szintet muszáj lesz nyújtania a dokumentumok szerint.

A bunkerre már csak azért is szükség van, mert Brüsszelben áprilisban két orosz kémet is lefüleltek, és kiutasították őket. Az elmúlt években Kína és Izrael is belekeveredett már EU-s lehallgatási botrányokba (illetve arra is volt példa, hogy amerikai szolgálatok hallgatták le a német kancellárt – a szerk.).

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

;

Az amerikai népszavás Bartus teljesen meghülyült: “Az EU pénze nélkül Orbán Viktor fasiszta rendszere pillanatok alatt összeomlana.” – Itt az ideje Bartust leváltani a lap éléről

“El vagyunk szigetelve”: Orbán Viktor nyitóbeszédet mond az amerikai CPAC konferencián