in

Az ellenzékiek jó része is fellendülést és stabilitást remél – derül ki a Nézőpont Intézet a PS-nek készített felméréséből

Mit várnak a választók az új magyar kormánytól

Mit várnak a választók az új magyar kormánytól – erre a kérdésre keresett választ a PestiSrácok.hu kiadója a Nézőpont Intézet segítségével, amely felmérése kimutatta: a magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete, ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdaság teljesítménye még pozitívabban fog alakulni.

A pesszimisták aránya mindössze 31-32 százalék, tehát az ellenzéki szavazók jelentős része is további gazdasági fellendülést és nagyobb biztonságot remél a Fidesz-KDNP kormányzásától. Másként kimondva: az utcán elégedetlenkedők valójában csak a kevesebb mint egyharmados kisebbséget képviselik.

A magyarok körében 53 százalék számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános helyzete, ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gazdasági helyzet is még pozitívabban fog alakulni. A pesszimisták aránya mindössze 31-32 százalék, tehát több, mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya azokhoz képest, akik negatív várakozásokkal bírnak. Érdekesség, hogy a kormánypárti táboron belül mindkét kérdésben 90 százalék körül van az optimisták aránya, de még a Jobbik-tábor (20-29 százalék), illetve a baloldaliak (24-28 százalék) jelentős része is bízik a következő négy év sikerében.

 

 

Az április 14 és 23. között, ezer fős, reprezentatív telefonos kutatással elkészített felmérés eredménye szerint a társadalom nagy többsége (így az ellenzékiek jelentős része is) sikert és előrelépést remél a Fidesz-KDNP-kormányzás által preferált területeken, azaz a megkérdezettek négyötöde a bevándorlási kvóta elleni fellépésben vár további sikereket a következő négy év során. A családtámogatások bővítésére 75 százalék számít, a nemzeti szuverenitás megvédését a megkérdezettek 72 százaléka várja az új kormánytól, míg  71 százalék szerint nőni fog a kormányzás stabilitása, s  a választók 64 százaléka gondolja úgy, hogy a következő négy évben Magyarország pénzügyi-gazdasági stabilitása is nőni fog. A Nézőpont Intézet a felmérésnél 3,2 százalékpontos hibahatárral számol.

A cikkünk alatt írja meg Ön is Tisztelt Olvasó, hogy mit vár a most formálódó negyedik Orbán-kormánytól!

A vezető képen a Várkert Bazár előtti sokaság látható, a Magyar Ízek Utcája nevű ünnepi rendezvényen – MTI Fotó: Marjai János

(forrás:pestisracok.hu)

Felébredtek a franciák: a migránsok miatt megerősítik az Olaszországgal közös határszakaszukat

Szijjártó: Magyarország fenntartja Ukrajna NATO-csatlakozásának vétóját